Abba-gutta skriver popsanger sammen igjen

Første gang på 15 år.

NYE SANGER: Björn Ulvaeus og Benny Andersson har skrevet flere nye popsanger sammen, for første gang «på mange år», sier Benny til BBC.Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
NYE SANGER: Björn Ulvaeus og Benny Andersson har skrevet flere nye popsanger sammen, for første gang «på mange år», sier Benny til BBC.Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

For første gang på 15 år har Benny Andersson og Björn Ulvaeus skrevet nye poplåter sammen.

- Vi har ikke gjort noen popsanger på lang tid, sier Andersson. Til BBC sier han at suksessparets siste popsamarbeid var på låter til et album med Josefin Nilsson på tidlig 90-tall.

En av sangene, «Second Best To None», ble innspilt med de ansatte på hotellet som Benny Andersson eier i Stockholm, og singelen ble sluppet denne uken.

Han spilte inn «Second Best To None» i september ifjor da alle ansatte var samlet til Hotel Rivals femårsjubileum. Andersson innså nemlig at minst 20 av dem sang i amatørkor. Han spurte om han skulle skrive en sang til dem, som de kunne ha på sin hjemmeside, og Björn Ulvaeus ble med på å skrive låtteksten.

- Det er bare mye moro, og det handler mer om å ta vare på de hotellansatte enn om noe annet, sier Andersson til BBC.

Men han og Ulvaeus skrev flere sanger i samme slengen, og den neste - «Story of A Heart» - vil dukke opp på den første engelskspråklige platen til Benny Anderssons Orkester, som på engelsk kaller seg The Benny Andersson Band og vil gjøre sin første konsert i Storbritannia i juli - på Hampstead Heath.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer