Abba-gutta skriver popsanger sammen igjen

Første gang på 15 år.

NYE SANGER: Björn Ulvaeus og Benny Andersson har skrevet flere nye popsanger sammen, for første gang «på mange år», sier Benny til BBC.Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
NYE SANGER: Björn Ulvaeus og Benny Andersson har skrevet flere nye popsanger sammen, for første gang «på mange år», sier Benny til BBC.Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIXVis mer

|||

For første gang på 15 år har Benny Andersson og Björn Ulvaeus skrevet nye poplåter sammen.

- Vi har ikke gjort noen popsanger på lang tid, sier Andersson. Til BBC sier han at suksessparets siste popsamarbeid var på låter til et album med Josefin Nilsson på tidlig 90-tall.

En av sangene, «Second Best To None», ble innspilt med de ansatte på hotellet som Benny Andersson eier i Stockholm, og singelen ble sluppet denne uken.

Han spilte inn «Second Best To None» i september ifjor da alle ansatte var samlet til Hotel Rivals femårsjubileum. Andersson innså nemlig at minst 20 av dem sang i amatørkor. Han spurte om han skulle skrive en sang til dem, som de kunne ha på sin hjemmeside, og Björn Ulvaeus ble med på å skrive låtteksten.

- Det er bare mye moro, og det handler mer om å ta vare på de hotellansatte enn om noe annet, sier Andersson til BBC.

Men han og Ulvaeus skrev flere sanger i samme slengen, og den neste - «Story of A Heart» - vil dukke opp på den første engelskspråklige platen til Benny Anderssons Orkester, som på engelsk kaller seg The Benny Andersson Band og vil gjøre sin første konsert i Storbritannia i juli - på Hampstead Heath.

I tillegg blir det syv sommerkonserter i «klassisk folkparkånd», der Andersson tar med seg vokalistene Helen Sjöholm og Tommy Körberg.

(NTB)