MELODI GRAND PRIX I 1974: ABBA vant finalen i Brighton 6. april 1974. Fra venstre Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agneta Fältskog og Bjørn Ulvæus. Foto:Chili  Lindeborg
MELODI GRAND PRIX I 1974: ABBA vant finalen i Brighton 6. april 1974. Fra venstre Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agneta Fältskog og Bjørn Ulvæus. Foto:Chili LindeborgVis mer

ABBA hylles av tv-serien Glee

Dette kan igjen putte svensken på hit-listene.

||| (Dagbladet): Den amerikanske tv-serien «Glee» har blitt en viktig faktor for musikkbransjen.

I serien, som handler om et skolekor i USA, tolkes det en rekke låter av kjente artister, og allerede etter sitt første år på lufta hadde serien generert fem topp 10-låter på iTunes. Nå planlegger skaperne bak den populære ungdomsserien å lage et avsnitt med Abbas musikk.

- ABBA er et stort historisk band vi ennå ikke har satt fokus på. Jeg klarer nesten ikke vente på å få tolke ABBAs hits, sier produsenten Dante di Loreto til Expressen.

Økt platesalg Når Glee-koret covrer en låt pleier det å føre til at også orginalversjonen blir en hit i USA. Det kan føre til at ABBA dobler sine inntekter. Ifølge Entertainment Now økte Rihanna platesalget sitt med 221 prosent etter at TV-koret tolket hennes låt «Take a bow».

Dette har ført til at artister ønsker å få sine låter tolket i TV-serien, som også går her i Norge.

- Ja, da vi spilte inn Journeys «Don't stop believin» fikk vi først en hit med Glee-versjonen, men også Journeys originalversjon gikk inn på hitlistene. Den fikk til og med høyere plass enn den fikk da den ble gitt ut i 1981, sier Di Loreto videre.

Fremdeles på planleggingsstadiet Produsentene bak serien planlegger ABBAs medvirkning, men ønsker å la låtvalgene drives av manuset og rollefigurene.

- Jeg er et enormt stort ABBA-fan. «Mamma Mia», «Money, money, money», «Dancing Queen» og  «The winner takes it all» er perfekte låter for oss, sier Chris Colfer (20), som spiller en av seriens yndlinger Kurt Hummmer til Expressen.

.

GLEDER SEG: Chris Colfer ser frem til å tolke ABBA. Foto:AP Photo/Peter Kramer
GLEDER SEG: Chris Colfer ser frem til å tolke ABBA. Foto:AP Photo/Peter Kramer Vis mer