Abba sure på Chess

Den norske mobiloperatøren lanserer i Sverige. Da blir det selvsagt bråk.

Mobiloperatøren Chess er kjent i Norge som et billig alternativ til Telenor og Netcom. For en uke siden startet de priskrig også i Sverige. Det ble selvsagt rabalder. Men at Abba skulle saksøke det norske selskapet, hadde de ikke regnet med.

De svenske musikerne i gruppa Abba har visst selv laget noe de kaller Chess. Nemlig suksessmusikalen til Björn Ulvaeus og Benny Andersson.

- Det er opprørende at de ikke kan finne på et eget navn og logo, sier Carina Engberg på plateselskapet Mono Music til nyhetsbrevet Telekom Online, skriver Aftonbladet.

Ifølge samme kilde skal selskapet i dag bestemme seg om de kommer til å gå videre juridisk mot Chess.

Chess er kjempefornøyd

Leder i Chess Idar Vollvik tar angrepet fra ABBA med knusende ro:

- Det første jeg tenkte var at dette var rar og bare tull. Men de hjelper jo meg kraftig. Nå blir jeg verdenskjent i Sverige. Minst 40 journalister har ringt meg i dag, sier Vollvik til Dagbladet.no.

Chess er nemlig i ferd med å starte opp i Sverige. Forrige uke presenterte de sine planer for landet og allerede har de fått 2000 forhåndsbestillinger. Men selve nettet er ikke oppe før første mars.

Vollvik har ikke noe tro på søksmål.

- Det er latterlig at de vurderer det, men de må bare saksøke oss. Vi vil helst ikke være i krig med noen vi. Vi vil bare drive butikk, sier han.

<B>BOBLE:</B> Boblejakka til Chess har selskapets logo, som inneholder det stilistiske sjakkbrettet der rutene ramler av.
<B>COVER:</B> Coveret på plata fra musicalen Chess har en logo som plateselskapet mener er til forveksling lik mobilselskapet sin.
<B>CHESS:</B> Slik ser mobilselskapets logo ut på deres nettsted.
<B>LANSERER:</B> Det norske mobilselskapet lanserer nå i Sverige. Her fra pressekonferansen i forrige uke. Leder Idar Vollvik til venstre.