Abbas og Fozia skal bli i Norge!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ABBAS OG FOZIA: Det er en underlig rettssak som er i gang Oslo Tinghus. Et søskenpar skal bevise sin tilhørighet til riket. De er knapt 20 år og har bodd 16 av dem i Norge. Gått i barnehagen, på skole, jobbet, tatt udanning. Her har de venner, her er de en del av et miljø.

Foreldrene ble skilt for mange år siden, deres far har de nesten aldri bodd sammen med. I den perioden de bodde sammen handlet det om mishandling.

Deres mor gjorde en tabbe vedrørende oppholdspapirer for flere år siden. Nå er mor død, og barna må stå til rette for hva de voksne har gjort feil.

De har en stor familie i Norge som tar vare på dem, i Pakistan kjenner de ingen. De kan ikke skrive eller lese urdu. De kan ikke søke jobb, forstå nyheter, skaffe seg bolig.

Likevel er de i dag fengslet, i påvente av reisedokumenter for å sendes ut. Nå ser det ut til at de kan være her til rettsaken er over. Til og med få lov til å forklare seg. Hvordan skal to unge mennesker overbevise retten om at de er verdig en plass i dette landet? Som venner av søskenparet, tidligere medelever, som medmennesker og borgere av dette landet, så ber vi om at Abbas og Fozia må få bli i Norge. Dere som skal ta en avgjørelse i denne saken: ikke la paragrafer styre avgjørelsen. Bruk fornuften og hjertet også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer