Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Immortal-gitarist i trøbbel

Abbath forlot scenen i sinne på Infernofestivalen

Kranglet med bandet - publikum forbannet.

FØR HAN GIKK AV: Dette bildet er tatt like før Abbath-sjef Olve Eikemo, bedre kjent som black metal-artisten Abbath Doom Occulta, gikk av Rockefeller-scenen i går kveld. Krangling med bandet, skal være en forklaring. Foto: Pål Bellis /Pressefoto Infernofestivalen
FØR HAN GIKK AV: Dette bildet er tatt like før Abbath-sjef Olve Eikemo, bedre kjent som black metal-artisten Abbath Doom Occulta, gikk av Rockefeller-scenen i går kveld. Krangling med bandet, skal være en forklaring. Foto: Pål Bellis /Pressefoto Infernofestivalen Vis mer

Siste konserten på den fire dager lange Infernofestivalen ble en nedtur for et fullsatt Rockefeller i Oslo denne påskehelga.

Etter bare 30 minutter av konserten gikk frontfigur i Abbath, Olve Eikemo - bedre kjent som black metal-artisten Abbath Doom Occulta, av scenen i går kveld.

- En stor skuffelse

Tilbake sto publikum skuffet. Abbath regnes som en legende i black metal-miljøet - mest kjent fra Immortal, som han var med å danne i 1990.

ABBATH: I går ga han seg etter 30 minutter på scenen. Foto: Pål Bellis / Infernofestivalen
ABBATH: I går ga han seg etter 30 minutter på scenen. Foto: Pål Bellis / Infernofestivalen Vis mer

- Vi beklager dette sterkt, sier ledelsen i Infernofestivalen til Dagbladet.

- Dette var en stor skuffelse for oss og for fansen. Mange kommer langveis fra for å få med seg våre konserter i påska, sier pressekontakt i Infernofestivalen, Runar Pettersen, til Dagbladet.

Personlige problemer

Abbath var hovedattraksjonen på Infernofestivalens siste dag, lørdag 15. april. Den tidligere Immortal-gitaristen brøt med bandet i 2015 og gikk solo og dannet band under eget navn.

- Abbath var sur. Han hadde kranglet med bandet.

- Det skal ikke ha hatt noe med publikum å gjøre. Han har slitt med personlige problemer, og det var jo ikke uproblematisk i Immortal heller, sier Runar Pettersen i Infernofestivalen.

- Ødelegger sitt rykte

Pressekontakt Pettersen opplyser at Abbath og resten av bandet skulle spille i 90 minutter, men hovedpersonen selv forlot scenen i sinne etter bare 30 minutter.

- Abbath ødelegger sitt rykte på den måten, sier han.

- Både konsertarrangører og publikum blir skeptisk til ham og bandet. De skal jo turnere til Sør-Amerika senere i år, og bør skvære opp og få ting på stell før det, sier Pettersen.

Sterke Facebook-raksjoner

Mange som var til stede på konserten ytrer seg negativt på festivalens Facebook-side - og reaksjonen er mange på at Abbath ikke fullførte konserten.

Infernofestivalen er et fyrtårn i black metal-universet.

FORBANNET FANS: Abbath har ertet på seg fansen etter at han forlot scenen da det gjensto en time av konserten. Foto: Pål Bellis / Infernofestivalen
FORBANNET FANS: Abbath har ertet på seg fansen etter at han forlot scenen da det gjensto en time av konserten. Foto: Pål Bellis / Infernofestivalen Vis mer

Det valfarter fans fra hele verden til Oslo hver påske for å få med seg festivalen. Festivalen har vært arrangert siden 2001.

Her er noen av reaksjonene:

  • Ja, synd han avslutta festivalen med «å ta en Bieber».
  • 16h på buss för å se Abbath....jahapp.
  • The Axel rose of Black metal?
  • Love Abbath anyways .. hope he is allright.
  • Jævla amatør diva. Folk bruker penger på han å dette er takken. Aldri book den tullingen igjen.

Festivalarrangøren har også lagt ut en beklagelse på Facebook-siden - der de skriver at de venter en uttalelse fra bandet.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Abbath, men har ikke fått noe svar.