Abbey Road neste !

Med en Portishead-inspirert versjon av «Because» gikk oslobandet Soldogg til topps i Beatles-konkurransen til Dagbladet, EMI og Petre. - Nå skal vi til Abbey Road for å pusse på plata vår. Det er hellig grunn for oss, sier kvintetten.

- Takk til juryen, alle som stemte på oss på nettet, takk til Audun Tylden, som trodde på oss, takk til Bjørn Bolstad Skjelbred, Lars Erik Vestby og Fredrik Russel Andersen, som har hjulpet oss. Og skulle vi ha glemt noen, så ordner vi opp i det seinere, sier vokalist og gitarist Åsmund Gylder.

Soldogg, en kvartett som har holdt sammen i fem år, utvidet besetningen til kvintett for å kunne framføre sin Beatles-favorittlåt i konkurransen. Dermed gjorde de sin første engelskspråklige innspilling og brøt med prinsippet om alltid å synge på norsk.

Hellig

- Vi angrer ikke på at vi ble med! Det ble litt dårlig tid på slutten, men da vi fikk ut finger'n, gikk det fort. Og så vant vi! Det er søren ikke til å tro. Og Beatles er jo litt hellige, så jeg tror dette er bortimot det største jeg har opplevd.

Slik stemte leserne

De nærmet seg oppgaven med ærefrykt, selv om de ikke er utpregede Beatles-fans. Inspirasjonskildene er mer U2, Imperiet, Ebba Grön, Thåström, The Aller Værste, De Press, Jokke, DumDum Boys, a-ha, Depeche Mode og annet de lyttet til i sin enda yngre ungdom.

Fryd og frykt

- Vi har nesten ikke skjønt at vi skal til Abbey Road, få jobbe i studio, få privat drømmeomvisning. Det blir en beruselse bare å tenke på det. Vi får roe ned med litt rødvin, ellers går vel blodpumpene i galopp, flirer Åsmund.

De gleder seg voldsomt. Og antakelig er det en underdrivelse.

- Og gjett om vi skal ta bilde av bandet i fotgjengerfeltet utenfor studio! Det har vært gjort mange tusen ganger, men nå er det vår tur! Soldogg til Abbey Road. Hadde noen sagt det til oss for ei uke siden, ville vi trodd vedkommende hadde rømt fra en eller annen sikkerhetsavdeling...

Alt dette, bare fordi gutta fikk den sprelske ideen å spille inn «Because» så det høres ut som om Portishead ramler rundt i Strawberry Fields, til hiphopbeat. Og med strykere, 1963-feeling og 2000-uttrykk. Verre var det ikke.

REISEKLARE: «We've got a ticket to ride!» synger Soldogg i et fotgjengerfelt på Grünerløkka. Nå bytter de ut Løkka med London og fredag inntar de Abbey Road Studio. Fra venstre: Kristian Sveen, Yngve Vågvar, Anja Øyen Vister, Atle Borgeteien og Åsmund Gylder.