Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Abel finner gamle venner

Kronprinsens kompis Morten Andreassen har fått Ari-venn Morten Abel i artiststallen.

Nå blir «kong Abel» stallkompis med pop- og rockadelen: Turbonegro, Briskeby og Bertine Zetlitz.

Hotte

Tidligere hadde managementselskapet Stageway nærmest monopol på de store norske artistene. Den tida er definitivt over. I øyeblikket er det Morten Andreassens Unit Management som kan skilte med noen av Norges hotteste artister.Morten Abel jobber i studio med låter til nytt album. De to siste solgte over 150000 hver. Abel spilte for utsolgte hus over hele Norge. Han fylte Oslo Spektrum to ganger. Det har ingen andre norske artister gjort.

Krompe-kompis

Unit Management eies av trendanalytiker Paal Fure (20%), Units daglige leder Pernille Torp-Holte (5%), jurist/manager Jan Erik Haglund (10%), bassist/psykolog Thomas «Happy Tom» Seltzer og Morten Andreassen (60%). Han er kjent som kronprinsparets fortrolige venn. Andreassen er diskré og uttaler seg ikke i mediene. Dagbladet forsøkte å komme i kontakt med ham i går, uten å lykkes.

Mens Unit-sjef Andreassen er kompis med kronprinsparet, er Morten Abel venn av Ari Behn og prinsesse Märtha. Abel og hans samboer, Gry Isabell Sandnes, var både gjester i Märtha og Aris bryllup og i Aris 30-årsdag.

Unik jubel i Unit

Pernille Torp-Holte, daglig leder i Unit Management, sier at bakgrunnen for Abels overgang er at han tidligere har samarbeidet med flere av Units folk.

- I min tid i Virgin arbeidet jeg tett med Abel på hans tre soloalbum. Jan Erik Haglund har samarbeidet med Abel i Gramart i flere år. Morten ønsket nye samarbeidspartnere og ny inspirasjon og ville komme seg litt videre. Vi har funnet et felles ståsted, og det er vi alle glade for, sier Torp-Holte.

BYTTER OFTE: Morten Abel har byttet manager ofte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media