Abel hyllet som filmstjerne

Det var reine Hollywood-stemningen da Morten Abel kom til premieren på «Alt for Egil» i går. Det kan bli lenge til vi ser ham på lerretet igjen. Anmeldelse: Frekk og annerledes gourmet-pizza

STAVANGER (Dagbladet): -  Jeg koste meg. Filmen var mye mer alvorlig enn jeg trodde. De har forsøkt seg på ting som er vanskelige å få til, sa popstjernen etterpå. Under rulleteksten fikk Abel og kompani stående ovasjoner i takt med tittelkuttet «24 timer i døgnet».

-  Hvordan vurderer du din egen innsats?

-  Jo, jeg gjorde vel jobben min som brannmann, flirer Abel - som synger og spiller ulike drømmevarianter av seg selv i filmen.

-  Jeg syntes sangnumrene fungerte godt. Men du blir jo litt varm i knotten av å se deg selv i en slik sammenheng. Det var uvant.

Ti år

Det er ti år siden Abel spilte i «Hodet over vannet». Selv om han liker filminnspillinger, ser han ikke på seg selv som noen skuespiller. Tilbudene står ikke i kø, heller.

-  Mine filmopptredener går i tiårssykluser, slår han fast.

Det var reine Hollywood-stemningen på premieren i Stavanger, hvor «Alt for Egil» ble sett av nesten 1000 publikummere. Flere hundre av dem sto utenfor kinoen og tok imot Morten Abel, Kristoffer Joner, Trond Høvik, Nina Ellen Ødegaard og Sally Nilsson da de kom til premieren i går kveld.

Skuespillerne Vegar Hoel og Marko Kanic prøvde å skape skandale ved å kline på den røde løperen, men så Hollywood ble det aldri.

-  Det koker

Etter visningen var det premierefest, der Abel også hadde en liten konsert. Blant de 600 innbudte gjestene var modellen Kathrine Sørland, musiker Thomas Dybdahl og andre rogalandskjendiser. Og en lettet Kristoffer Joner.

-  Det var flott å se filmen med folk i salen. Vi fikk latter på steder jeg ikke hadde ventet det, mens det andre ganger ble uventet stille.

Joner spilte i «Mongoland», gjennombruddet for Stavanger-bølgen, og flere siddisprosjekter planlegges.

-  Det koker litt i Stavanger nå, med skuespillere som vil noe. Jeg håper byen satser stort i fortsettelsen, sier Abel. Selv har han ei plate på gang, men den kommer tidligst neste høst.

ALT FOR ABEL: Morten Abel ble hyllet av hjembyen da han kom gående på den røde løperen med sin samboer Gry Isabell Sannes. Paret koste seg under premieren på «Alt for Egil».
LETTET: Kristoffer Joner synes at sangnumrene fungerer bra. Her sammen med Sally Nilsson.