Anmeldelse: Morten Abel - «Bare prøv deg, sjelefred»

Abel imponerer

Morten Abels tredje soloalbum på norsk er et herlig lappeteppe av leken og fengende pop.

PERSONLIG: Morten Abel kler ikke helt av seg, men er både personlig og sårbar på siste del av en trilogi på morsmålet, «Bare prøv deg, sjelefred». Foto: Per Heimly
PERSONLIG: Morten Abel kler ikke helt av seg, men er både personlig og sårbar på siste del av en trilogi på morsmålet, «Bare prøv deg, sjelefred». Foto: Per Heimly Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Seks år etter «I fullt alvor» og tre år etter «Evig din» er soloartisten Morten Abel tilbake i sin beste form. «Bare prøv deg, sjelefred» er siste del av en trilogi der han tar utgangspunkt i «sitt eget hverdagsliv, om opp- og nedturer, anger og svik og kjærlighet og glede, dette livet som er så lett, men som vi gjør så vanskelig». Hilsen en mann som nylig «sto fram» som tørrlagt og forelska billedkunstner (krever innlogging). Eller, som han synger i «Et døgn i New York»: «Eg og ska gjør det my way, som stjernene på Broadway / det kreves bare litt hardt arbeid / du veit eg ha det i meg».

Glimrende produsert

«Evig din» (2018) var en opptur. Tekstene var substansielle og handlet mer om livet enn om det forgjengelige og trivielle. Det kledde «Mr. cool», og han følger fint opp her.

Abel sto sjøl for produksjonen sist, og en viktig grunn til at «Bare prøv deg, sjelefred» er blitt et imponerende stykke norsk på norsk er nok at han her deler produsentjobben med Thomas Gallatin (trommer) og Børge Fjordheim (orgel/synth/perkusjon). De tilfører kledelig garnityr. Sammen med musikerne har de tre sydd sammen et flott og fargerikt lappeteppe av leken, sprudlende og fengende pop, et lite tivoli av rytmer og oppkomme av musikalske påfunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer