Abel kan glemme utlandet

Morten Abel (41) har i alle år uttalt at målet er å slå gjennom i utlandet. Det kan han bare glemme, sier eksperter Dagbladet har snakket med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet sendte Morten Abels nye album «Being Everything, Knowing Nothing» til musikkredaktør Anders Nunstedt i den svenske avisa Expressen og musikkjournalist og kritiker Dan Gennoe, som skriver for Q Magazine, Esquire og GQ.

Vi ville høre deres mening om Norges største popstjerne, og om de tror Morten Abel vil ha en sjanse i Sverige, England og utlandet generelt.

For gammel

Begge sier til Dagbladet at de liker plata, selv om ingen karakteriserer den som noen innertier. Anders Nunstedt i Expressen synes den er leken og avslappet, og at den har flere gode melodier.

- Men jeg tror verken «Being Everything, Knowing Nothing» eller Abel har noen sjanse til å slå gjennom i utlandet. Musikalsk framstår han for utydelig, og dessuten er han for gammel. Er du over 25 år, har du ingen ting i viktige land som England og USA å gjøre dersom du vil bli stjerne. Ingen vil satse tid og penger på en så gammel artist, sier Nunstedt.

Han beskriver Abel som en god håndverker, men er overrasket over hans voldsomme popularitet i Norge.

- Jeg mener at artister som a-ha, Bertine Zetlitz, Röyksopp, Turboneger, Lene Marlin og Briskeby er bedre og har en klarere identitet. Selv om det skandinaviske markedet er lettere enn resten av utlandet, vil Abel trolig få problemer med å slå igjennom i Sverige. Uttalen er litt bondsk, men det gjelder også mange andre ikke-engelske artister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer