Abel spilte for Smirres hjemland

EGERTORGET (Dagbladet): I Kazakhstan fryktes det at mer enn 600000 mennesker står foran sult og frost kommende vinter. I morgen sender Frelsesarmeen et nødfly med dyner, vintertøy og sko til landet. Julemusikant Morten Abel hjalp til med en liten skjerv for Vladimir Smirnovs landsmenn i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er særlig barn og eldre som er i faresonen, sier major Knut Ytterdahl. Han legger til at alle inntektene fra armeens julegryter i går, inklusive Julemusikantenes, går til aksjonen i Kazakhstan.

- Rapporten fra Det Internasjonale Røde Kors konkluderer med at hvis ikke de mest utsatte grupper får hjelp, vil mange dø i løpet av vinteren. Frelsesarmeen i Norge vil gi en håndsrekning til noen av disse menneskene. I morgen vil et fraktfly ta av fra Gardermoen med 35 tonn hjelpeforsyninger, sier major Ytterdahl.

- Hva består lasten av?

- Blant annet 18000 varmedyner, 8,5 tonn vintertøy og 2 tonn vintersko. Hjelpen blir sendt gjennom Kazakhstan Røde Kors til dem som trenger det mest. Lasten har en verdi på én million kroner. Det er Utenriksdepartementet som velvilligst betaler frakten fra Norge, sier major Ytterdahl, mens Morten Abel tar opp et knippe humane poplåter fra sitt nye album «Snowboy».

Forsinket

Ved siden av vår Julemusikant holder en flammesluker på med sitt. Bortenfor ham noen andre ildsjeler med hvite masker. De ber om et bidrag til befolkningen på Øst-Timor. Vi er på det veldedige torget i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer