Abel stoppet av videosensur

En homofil onkel i Birmingham ga Morten Abel inspirasjon til å skrive sangen «The Birmingham Ho». Nå frykter han at videoen kan bli boikottet.

Helst vil Abel at folk skal se humoren i historien.

- Det er riktig at den homofile onkelen min er årsaken til at jeg kom på å skrive sangen, men den handler ikke om ham, sier Morten Abel, som med nyoperert mage er i ferd med å legge siste hånd på sin nye, foreløpig navnløse, plate som skal ut på førjulsmarkedet 10. november.

Operasjonen skyldes rundkastet han gjorde på sykkel under fotografering til det kommende platecoveret.

- Det går bedre nå, ler Abel, og lover at han aldri mer skal sykle uten å holde hendene på styret. Bremsehåndtaket dypt inn i magen vil gi varige minner.

London-drosje i Oslo

Det gjorde også opptaket til singellåten «The Birmingham Ho». Filmopptakene ble gjort i Nydalen og på Oslo havn. Og illustrerer sangteksten der Morten Abel hopper inn i baksetet på en London-taxi. Her sitter også en vakker kvinnelig modell som slår an på Abel og som er klar for å gi ham seksuelle ytelser i bilen.

Sjokket blir stort da hun etterpå presenterer seg som Fred og det viser seg at hun er en han.

- Den mannlige modellen heter til og med Freddy i virkeligheten, gliser Abel.

- Selvopplevd?

- Det er fristende å ljuge på seg det. Men nei, det er nok ikke meg. Men jeg vet at det er flere andre som har opplevd noe slikt. Det er ikke sikkert at de vil bekjenne det selv om de ser videoen, sier Morten Abel.

Videoen vises offentlig på «God kveld, Norge» på TV2 i kveld.

Flere andre TV-stasjoner har allerede gitt plateselskapet Virgin beskjed om at den er for dristig. Den blir sensurert bort.

Kan opprøre

- Den må være såpass skal man bli sett og hørt i dag, ler Morten Abel, som skjønner at de seksuelle undertonene og hentydningene i filmen kan komme til å opprøre enkelte.

- Men det er ment som et humoristisk innspill i debatten om seksualisering og porno, sier Abel.

Her er scener med både heterofile, lesbiske og homofile aktiviteter.

- Men det er jo ganske uskyldig, da. Dessuten er denne låten ganske annerledes enn resten av plata. Singelen har fått alt fra bunn- til toppkarakter. Det er bra at de ikke stiller seg likegyldig til den. 12-13 låter får plass på plata, og det er mye gjenkjennelig Morten Abel-stoff her, mener musikeren.

DVD-plate på vei

Dessuten blir det DVD-materiale med filminnspillinger fra ting Abel har opplevd det siste året. Blant annet opptreden med et kirkekor fra Senegal.

- Hadde tenkt å synge inn en sang sammen med dem. Men det gikk dessverre ikke denne gang. Kanskje på neste plate..., avslutter Morten Abel.

<!--BTEK0--> I KLEMMA: Her er et lite klipp fra Morten Abels video. Han havner i taxibaksetet med en kvinne. Etter hvert finner han ut at hun heter Fred og er en mann.