Abel til Quart

I dag ble enda flere band klare for Quart-festivalen.

De siste ukene har Quart-ledelsen lansert flere store og mindre store artister. Tidligere denne uka ble kritikerroste White Stripes klare og i dag meldte flere norske artister sin ankomst.

De siste åras store popkonge, Morten Abel, spiller på Idrettsplassen fredag 5. juli. Abel har spilt for smekkfulle hus i flere steder i Norge i vinter, og har foreløpig kun bekreftet noen få sommerkonserter.

I slutten av juni skal han spille under Ekstremsportveka i Voss, før han noen dager etter spiller under Vestfoldfestspillene i Tønsberg. 31. juli står han på scenen under Olavsdagene i Trondheim og helt i starten av august spiller han i Langesund og Moss.

Abels oppvarmere i vinter, Kaizers Orchestra, har spilt omtrent hver eneste krok i landet - men er tydeligvis ikke lei. Quart-onsdagen spiller de sammen med White Stripes og David Bowie på Idrettsplassen.

Fredag ble den store norske lanseringsdagen, hva årets festival gjelder. Tungtvann, JR Ewing, Kåre Joco, Noxagt, Team Spirit og Clown ble alle klare for Quarten.

Toffen Gunnufsen skrev tidligere denne uka på Dagbladet.nos debattsider at de fortsatt jobber med å få Foo Fighters til Kristiansand. Han skrev også at billettsalget går unna og at de har solgt 400 prosent flere billetter nå, enn på samme tid i fjor. Det er fortsatt om lag 2000 5-dagersbilletter igjen.

Vega til Wood

Norwegian Wood kom også med nye band i går. Suzanne Vega, Bo Kaspers Orkester, Black Rebel Motorcycle Club, Sahara Hotnights, Gemma Hayes og Askil Holm er nye navn på lista til den 11. festivalen i badet. I tillegg kommer to artister som vil bli lansert om kort tid, melder festivalledelsen.

TILBAKE: Morten Abel spilte også på Quart i 2000. Her poserer han for festivalpublikumet. Foto: SCANPIX
TILBAKE: Morten Abel spilte også på Quart i 2000. Her poserer han for festivalpublikumet. Foto: SCANPIX Vis mer

Fra før er det klart at blant annet bob hund, Tool og Faithless blir å finne i Frognerbadet helga 14.-16. juni.Quart-festivalens hjemmeside

Norwegian Wood på nett