Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Abels sjekketriks

Hva er det egentlig Morten Abel synger om, hvorfor blir han ikke stor i utlandet og hva er hans beste sjekketriks?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag klokka 17.00 møter du Morten Abel på Dagbladet.no. Spørsmålene til nettmøtet strømmer inn. Du kan fortsatt spørre om det du lurer på.

Men hva er det egentlig som er så spennende med Morten Abel? Les hva leserne spør om!

Gjenforening

Mange innsendere er nostalgiske og lurer på om det er noe sjanse for at September When skal gjenforenes.

- Jeg begynner å få dårlig plass i CD-hylla mi rett over The September When-samlingen. Trenger jeg å holde av mer plass der, spør Morten. Og mange håper på det samme. I ettermiddag får du svaret.

Mange innsendere husker ennå lengre tilbake. Modshits er ønsket på konsert og plate. Men hvordan er det med siddisens dialekt?

- E det så lenge siå du har bodd i Stavanger at du har mista dialektå, eller snakke du bevisst ikkje rein stavangersk, spør Vegard, som samtidig ber om låta «Tore Tang» på neste konsert.

Plateselskap i koma?

At hverken Abel eller gamlebandet hans har slått igjennom i utlandet er for mange en gåte.

- Hvorfor blir du ikke lansert i utlandet? Er plateselskapet ditt helt i koma? Du er jo god nok, skriver Audun.

Hva er det han synger?

Marius Andersen og flere med ham har kanskje svaret. De stiller spørsmål ved både diksjonen og engelsken til Abel:

- Det er vanskelig å høre hva du synger, jeg syns du synger dårlig engelsk rett og slett. Fortsetter du på denne måten vil du aldri slå igjennom i utlandet, skriver Andersen.

Camilla har gått mer nøyaktig til verks, hun har en konkret klage å komme med:

- I sangen «Tulips» synger du «I\'m collecting butterflies». Er dette en hobby du har heter det: «I collect butterflies». Hvis ikke, betyr setningen at du gjør det i dette øyeblikk. Litt corny, for du sier jo «my collection isn\'t big» senere, noe som indikerer at dette er noe du vanligvis gjør.

Privatliv

Som vanlig er interessen for privatpersonen Morten Abel stor. Mange har sendt inn spørsmål om sivilstand og om en date eventuelt er mulig. Så får vi se da, om Abel vil svare på slike ting. Smigret må han i hvert fall bli.

- Du var litt stilig med den barten på fredag :-) men enda skjønnere uten...er du singel, spør Agnete.

Spørsmål til artistens holdning til narkotika florerer også, flere skriver inn om mislykkede konsertopplevelser.

- Hvordan kan du komme med initiativ til verdikommisjon når du åpenbart ikke feier for egen dør, spør AT. Innsenderen var til stede på Drøbakfestivalen i fjor, og rapporterer misfornøyd om en beruset entertainer som slang mikrofonstativ veggimellom.

Hovedpersonen selv mener en av hovedoppgavene til den nye verdikommisjonen skal være å tilrettelegge hverdagen for B-mennesker. På grunn av alle spørsmålene i etterkant angrer han nå litt på hele forslaget, og vurderer å legge sine politiske ambisjoner vekk.

Av hva slags merke er de nye solbrillene til Morten Abel, hva er hans beste sjekketriks, har han barn, hvor henter han inspirasjonen fra og hvorfor er han så grævla flink?

Disse spørsmålene kan du få svar på senere i dag. Har du et godspørsmål på lur kan du sende det inn nå.

Hele Norges coronakart