Abels trøstemål

MIDJORD STADION, Stavanger (Dagbladet): Abel- Kaizers 1- 9. Popkonge Morten Abel leverer nok en hit - denne gang på fotballbanen! Likevel ble laget hans utklasset av Kaizers Orchestra i gårsdagens toppoppgjør.

- Dette var bra! sier Morten Abel eplekjekt, på vei av fotballbanen etter å ha tapt 1- 9. En popstjerne er vel høyt hevet over trivielle nederlag. Men etter hvert tar selv Norges ubestridte popkonge realitetene innover seg: I dag var han et «one-hit-wonder».

- Det sviktet på midtbanen. De hadde forberedt seg bedre enn oss, innser Abel.

Gir jernet

- Juks å trene på forhånd, slår spillende manager Erik Thorstvedt fast.

2 x 20 minutter tidligere er Abel i gang med oppvarmingen, i blåhvit drakt med navnet «Belzebub» på ryggen, og mørke solbriller for å verne seg mot Stavanger-skyene. Abel fronter et lag som er forsterket med keeperlegenden Thorstvedt.

På motsatt banehalvdel, på Stavangers mest uglamorøse østkant, finner vi Kaizer-gjengen, med Arne Larsen Økland som spillende manager.

Oppgjøret har vært planlagt lenge. Da Abel og Kaizers var på turné sammen i vinter, ble det mye fotballsnakk. De måtte finne ut hvem som var best.

Kaizer-gutta gir jernet, på banen som på scenen. Stillingen er 5- 1 til omparockerne ved pause. Dessuten er bassist-målvakt Jon «Lion King» en levende vegg. Haugesunderen, som sto i mål for Haugar til han var 15 år, imponerer selv mannen med 97 landskamper.

- Veldig kjekt å høre. Thorstvedt var helten min da jeg var liten, sier bassisten etter kampen.

Ikke revansj

Det blir med Abels ene mål fra første omgang, mens Kaizers Orchestra putter på fire til.

- Dette var den store kampen mellom rock og pop. Mellom samhold og designerband, sier gitarist Terje «Killmaster», som ikke var det minste i tvil om hvem som skulle vinne. Morten Abel er ikke like opptatt av revansj som han var i 1981.

- Dette er en serie, og det er ennå tidlig i sesongen, sier han på blasert managervis.

- Hvor mange lag er det i denne serien?

- Det er vi og Kaizers.

- Blir det aktuelt å forsterke laget?

- Ja, definitivt, sier Abel og ler godt.

TAP MOT KAIZERS: Laget Ablel stablet sammen ble utklasset av Kaizers Orchestras lag.
BLINKSKUDD: Stjernespissen «Belzebub», alias Morten Abel, knaller inn sin 1- 2-redusering. Siden ble det helst selvmål på poplaget.
GAMLE STJERNER: I tre minutter var både Erik Thorstvedt og Arne Larsen Økland på banen igjen. Thorstvedt holdt buret reint.
TØFFE TAK: Det ble mange dueller mellom vokalistene Morten Abel og Jan Ove Ottesen.