Abessinske krøniker

Les utdrag fra Moses Isegawas debutroman, en saga om det 2. århundrets Uganda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Idet han forsvant i kjeften på den kjempemessige krokodillen, fløy tre siste bilder i forte glimt gjennom Serenitys hode: et råtnende bøffelkadaver fullt av huller som klaser av mark og skyer av fluer veltet ut av, hans elskerinne fra gamle dager, som var tanten til hans savnede kone, og den gåtefulle kvinnen som hadde helbredet ham for hans barndoms besettelse for voksne kvinner.

De få menneskene som hadde kjent min far i ungdommen og som fremdeles var i live da jeg var liten, husket at til han ble syv år, hadde han nesten hver gang en voksen kvinne kom forbi, løpt bort til henne og sagt med en stemme som skalv av glad forventning: "Velkommen hjem, mamma. Du var borte så lenge at jeg ble redd for at du aldri skulle komme tilbake." Da smilte kvinnen forbauset, klappet ham på hodet og så på de hardt knyttede nevene hans før hun forklarte for ham at han enda en gang hadde tatt feil. Kvinnene på farens gård forsøkte å få ham til å slutte med uvanen; de skremte ham - og dette er bekreftet av flere i landsbyen - med å si at hvis han fortsatte slik, kunne han risikere å komme ut for et gjenferd som var forkledd som voksen kvinne, og som ville ta ham med seg og putte ham i et hull dypt nede i jorden. De kunne like godt ha forsøkt å klemme vann av en stein, og med bedre resultat. Far bare fortsatte å løpe med spent ansikt bort til fremmede voksne kvinner, for gang etter gang å bli skuffet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer