Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Debatt: Venstrestrid

Abid Raja - fra minneboka

Jeg ble tvangsinnlagt på Lovisenberg, men en ung, ukjent advokat, Raja, tok saken. De skjønte ikke hva som traff dem - verken overlege eller kontrollkommisjon.

TAKKER: Den da ukjente Abid Q. Raja ble sendt for å løse min sak.

De skjønte ikke hva som traff dem. Jeg var ute på gata før det var gåttt en halvtime. Takker og bukker, kamerat, skriver innsenderen. Arkivfoto av advokat Abid Raja i retten i 2007: Erlend Aas / Scanpix.
TAKKER: Den da ukjente Abid Q. Raja ble sendt for å løse min sak. De skjønte ikke hva som traff dem. Jeg var ute på gata før det var gåttt en halvtime. Takker og bukker, kamerat, skriver innsenderen. Arkivfoto av advokat Abid Raja i retten i 2007: Erlend Aas / Scanpix. Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Berit Ås kan fortelle at hvis du vil ha posisjon og makt under de nåværende politiske forholda så melder du deg for eksempel nødvendigvis ikke inn i et stort parti men et lite. Abid Qayyum Raja tenkte sikkert i sånne baner da han ble med i Venstre. Venstre er høyre og høyre er ute. Det er ikke Abid Raja.

Jeg ble levertransplantert på Rikshospitalet natt til 22. november 2004. Det var som å bli født på nytt inne i et kunstverk. Ja, det er mye kunst å se på på Riksen. Glassmalerier med mye mer.

Man kan bli i godt humør av å transplanteres. Man har plutselig ikke lenger måneder men årtier foran seg på jorda. Penger i banken hadde jeg også. For første gang i mitt liv. Det var farsarven som kom på konto etter to år i rettssystemet. Humøret var så bra at legene mente jeg helt sikkert var på vei inn i en manisk episode. Hypomani var det årets trendy diagnose.

Det hjalp sikkert heller ikke at Rikshospitalet faktisk hadde siste CD'en med Gatas Parlament i sjukehusbiblioteket. «Fred, frihet & alt gratis!» (Med cover av Rolf Groven!) Så hver gang en pleier gikk forbi mitt rom kunne han eller hun høre Jon Michelet hoie: - Pælm Pukkstein Pønkere!

Så jeg ble tvangsinnlagt på Lovisenberg rett over nyttår, psykiatrisk avdeling, lukka og låst. Der regjerte psykiater Einar Johnsen, sønn av psykiater og CIA-agent Gordon Hamilton Johnsen, han som i sin tid prøvde ut LSD på pasienter i Norge.

Herr Einar forsøkte å ta mobilen fra meg, men fant den ikke. Så jeg fikk kontakta arverettadvokaten min som varslet en kollega som stelte med slikt, tidligere sosialombud i Oslo, Helge Hjort. Han sendte i sin tur en nyansatt ung mann fra sitt kontor, den da ennå ukjente Abid Q. Raja.

De skjønte ikke hva som traff dem - verken overlege eller kontrollkommisjon. Jeg var ute på gata før det var gåttt en halvtime. Takker og bukker, kamerat.

Og dét var dagens lille fortelling fra memoarene.

Fred, frihet & alt gratis! Og Abid Qayyum Raja, som veit hva en spade er.

MØTTE PRESSEN: Venstre-politiker Abid Raja uttaler seg om bråket etter uttalelsene om Frp. Foto: Øystein Sæthre Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!