DEBATT

Rasisme:

Abid Raja er ikke skurken

Abid Raja har uttrykt seg klønete, men i staden for å skjelle han ut, bør vi ta han på alvor og støtte han i kampen mot hat og fordommar.

Bør støttes: Venstre-topp Abid Raja fortjener vår støtte, mener spaltist Jarl Wåge. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Bør støttes: Venstre-topp Abid Raja fortjener vår støtte, mener spaltist Jarl Wåge. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Storkjefta. Fargerik. Laus kanon. Levande. Engasjert. Kreativ. Ein kan seie så mangt om Abid Raja.

Andre snakkar ikkje om han, men til han. Raja har delt ein skjermdump på Twitter der han blir kalla kameltryne, pakkis, nigger, og får vite at han snart er ute av Noreg. Han får og stadig høyre at han må ha seg tilbake dit han kom i frå. Det siste litt vanskeleg sidan han er der han kom i frå.

Politikaren og muslimen Abid Raja har starta brann i rosenes leir. Han har våga seg inn på FrP sin banehalvdel i ei idrettsgrein der dei har dominert dei siste åra; å kalle ein spade for ein spade.

Abid Raja kjenner muslimhatet i samfunnet som piskeslag mot kroppen. Eit hat som veks i styrke og til forveksling liknar jødehatet som framleis er intenst og sterkt.

Ein dag var begeret fullt. Det blei tvingande nødvendig å ta ei oppgjerd med hatet som for han er konkret, kaldt og giftig. Diverse utspel frå regjeringspartnar FrP fekk han til å snakke i store bokstavar. Spesielt det at Siv Jensen i innspurten av valkampen henta fram att snikislamisering-narrativet. Dette like etter at ein høgreekstrem terrorist hadde storma inn i ein moskè med eitt mål for auget; å drepe flest muleg muslimar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer