Abort-trussel mot Oscar

Michael Cain og den svenskregiserte filmen «Siderhusreglene» vekker harme hos abortmotstandere i USA. Nå truer de med aksjoner under Oscar-utdelingen.

Den Oscar-nominerte filmen som baserer seg på John Irvings roman med samme navn opprører abortmotstanderne i «Survivor». Og den som har blitt målet for aksjonistene er den britiske skuespilleren Michael Caine (66) som er nominert til prisen for beste mannlige birolle for sin rolle i filmen.

Caine spiller en barnehjemslege som også utfører aborter.

Ifølge BBC har antiabort-gruppen «Survivor» planer om demonstrasjoner både utenfor selve prisutdelingen og ved skuespillerens hjem i Beverly Hills.

Abortmostanderne mener filmen sprer et løgnaktig inntrykk av at abort er bra, og mener det er feil av Michael Caine å delta i filmen. - Han gir et positivt bilde av abort og vi er uenige med ham, sier Rebecca Rainbolt, en av aksjonistene.

Tilsammen har filmen fått sju nominasjoner foran søndagens Oscarutdeling. Filmen er regisert av svenske Lasse Hallström, mannen bak suksessfilmen «Mitt liv som hund».

Delta i debatten om Siderhusreglene!

ABORT PROTEST:Michael Caine (til venstre) spiller sammen med blant andre Tobey Maguire i Siderhusreglene. Nå angripes Caine av abortmotstandere som mener han gir et for positivt bilde av abort i filmen.