Absolut venner

- Hadde denne drinken vært et fotballag, så hadde dette vært Lyn, sier Finn Bjelke og smiler litt sånn som en lilleputtspiller etter sin første scoring.

- Åh, jeg vil ha din drink, sier Ingrid Bjørnov. Hun sitter på reservebenken og vil inn.

Klokka er bare 12 om formiddagen, og vi befinner oss i parken rett utenfor NRKs radiohus på Marienlyst, men radarparet fra «Reiseradioen» er allerede i Ullevaal-stemning:

- Klokka tolv pleier vi altså å ta en drink i parken. Å ja, erru gæren!

Det er bartendernes Myggen - vår egen sommerdrinkmikser Roar Hildonen - som gjør parkbenken til et apeberg. Han kan trikse med highball og lowball og sende noen utsøkte longdrinker til bargjester høyt oppe.

Sprudlende

- Jeg skal ikke si at jeg har vært forelsket, men jeg har alltid vært begeistret for deg. Du er en flott artist med eleganse og stil, så jeg synes du kler noe sprudlende, sier Hildonen.

Han sender en iskald champagnepasning til Ingrid Bjørnov, som gjør et perfekt mottak og jubler:

- Jaaa! Hvis jeg får mer enn en sånn, er jeg kanskje litt redd for at alle punktumene forsvinner. Det har jeg vært borti før.

Oppmuntret av suksessen prøver Hildonen seg på nye triks. Han plasserer en såkalt designermartini - en avart av dry martini - midt i hånda på Finn Bjelke.

- Denne drinken kunne jeg fått barn med. Den er jovial, men ikke ladylike. Den er litt herreaktig uten å være slem. Den er galopperende god!

Begge drinkene er litt rødlige, for at de skal kle hverandre. Slik Bjørnov og Bjelke kler hverandre på radio.

- Vi har funnet tonen skremmende fort. Det er nesten så det bekymrer våre nærmeste.

De var begge veldig gode kompiser av Marius Müller. Da han døde, ble de bråkjent i løpet av noen uker.

- Det at vi ble kjent med hverandre på den måten, knyttet nok båndene våre fortere og tettere enn det ellers ville ha gjort, sier Bjørnov. Hun tror de kommer til å jobbe mye sammen også i fortsettelsen.

- Kvikk og smart

- Finn er utstyrt med en ekstrem sosial intelligens. Jeg tror han er noe av det kvikkeste og smarteste jeg har vært borti, men han sørger for å levere det på en måte som gjør at andre ikke føler seg ukomfortable.

Bjørnov er like godt likt av sin medspiller.

- Ingrid er en jeg vet jeg får ballen tilbake av. Hun er med og leker, og hun er jævlig kvikk. Vi har det genuint morsomt. Det er sånn at jeg gleder meg til å holde sending, sier Finn Bjelke.

I juli tar begge sommerferie. Bjørnov skal på fisketur med mannen og øve seg på å sitte stille. Bjelke, som akkurat har fått datter nummer to, drar på hytta med familien.

Men de sitter ennå på kringkastingens gressplen og nyter sine sommerdrinker, når Bjelke ser bort på sin makker og spør:

- Jeg lurer på hva andre folk driver med, jeg?

BLOTT TIL MARIENLYST: «Reiseradioen»s Ingrid Bjørnov og Finn Bjelke har det morsomt sammen, også når de ikke er på lufta. De har så definitivt funnet tonen.