Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Absolutt annerledes

I kveld er det premiere på nye «Absolutt» i NRK2. Anne-Kat. Hærland og Danny Pellicer inviterer til ny miks og utvidet sendetid. Anne-Kat. skal portrettere et menneske i nyhetsbildet. Danny skal lose oss rundt i aktualiteter, kultur og overraskelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ønsket om fornyelse og større bredde som gjorde at NRK2-toppene Trond-Viggo Torgersen og Marit Christensen hentet inn den sprudlende Anne-Kat. Hærland.

- Vi ville bevare den beste delen i «Absolutt», og samtidig tilføre noe nytt. Nå har vi både sørget for dybden, bredden, det hyggelige og det morsomme, sier Torgersen og Christensen, begge svært godt tilfredse med gårsdagens generalprøve på nye «Absolutt».

Kos dere!

De to programlederne som debuterer i tospan i kveld, kjente hverandre ikke på forhånd, og bar litt preg av det. NRK2-sjefene sendte dem ut på byen med følgende ordre: spis, kos dere og bli kjent!

- Og det virket! Nå er det en helt annen, tryggere og finere tone dem imellom, sier Christensen, tydelig fornøyd med investeringen.

I to uker har den nye «Absolutt»-staben vært i sving. Nå er tallet på medarbeidere økt til 21. Det indikerer absolutt romsligere budsjetter enn i forrige runde. Fjernsynsdirektøren vil ha oppgang i NRK2s seertall.

Kjell Magne i 100

De åpner sesongen med portrettintervju med Guri Fløttum, leder for de hiv-positives organisasjon Pluss og tidligere justisminister Grete Faremo om oppmykningen av asylpolitikken.

Onsdag venter en liten «höjdare» når Kjell Magne Bondevik skal feire sine 100 første dager som statsminister ved å la seg portrettintervjue av Anne-Kat.

- Skal du sitte på fanget hans, da, eller?
- Nei! Nei og nei! Dette er ikke «Direkte lykke», og ikke «Bombay Surprise». Det var en rolle jeg spilte som passet i de konseptene, men absolutt ikke i «Absolutt», proklamerer hun, med stemmeleie «fistel».

- En anstendig samtale skal vi ha. Jeg lurer litt på hvordan han har det, jeg.

- Er du blitt spurt om å være med i verdikommisjonen hans?
- Nei, men kanskje han spør etterpå. Jeg sier ja hvis de skal servere god mat der. Særlig hvis det blir alligator og struts...

Anne-Kat. Hærland
NYTT RADARPAR: Danny Pellicer har fått ny makker i «Absolutt», men det blir ikke «Direkte lykke» likevel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!