Jørn Hoel raser mot kulturminister Anette Trettebergstuen:

- Absolutt ingen hjelp

Artist Jørn Hoel mener kulturlivet fortsatt blir nedprioritert, og retter kraftig kritikk mot kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. Kulturministeren avviser kritikken.

RASER: Jørn Hoel er ikke fornøyd med jobben regjeringen har gjort for kulturbransjen. - Virker nesten som de ikke har peiling på det de driver med, sier Hoel til Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
RASER: Jørn Hoel er ikke fornøyd med jobben regjeringen har gjort for kulturbransjen. - Virker nesten som de ikke har peiling på det de driver med, sier Hoel til Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Absolutt ingen hjelp er tilbudt oss. Vi har hørt henne og hennes rådgivere snakke de samme talene i tre måneder. Dette er alarmerende skuffende.

Det sier Jørn Hoel til Dagbladet om kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. Han er ikke nådig i kritikken om hvordan han mener kulturlivet blir behandlet av regjeringen.

I slutten av februar skulle Hoel, sammen med Bjarte Hjelmeland, Inger Lise Rypdal, Lise Karlsnes og Espen Grjotheim på turné i Norge med forestillingen «Vår Beatles-hyllest», skrev Dagbladet onsdag i forrige uke.

Nå er alle forestillingene av «Vår Beatles-hyllest» avlyst, med åtte unntak. Dette til tross for at de aller fleste tiltakene ble fjernet 12. februar. Showet har i etterkant av gjenåpningen hatt problemer med å selge ut billettene til turneen.

Avviser kritikken

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen har blitt forelagt kritikken som framkommer i saken.

Trettebergstuen mener Hoel tar helt feil når han sier de ikke stiller opp. Hun viser da til at før nedstengningen i november besluttet regjeringen å forlenge kompensasjonsordningen ut juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer