Absolutt norsk i badet

Det ble skrevet Norwegian Wood-historie i går, da Madrugada som første norske band toppet festivalens artistliste foran veteraner som Ulf Lundell, Sting og Little Feat. - Vanvittig god feeling å spille her, sier vokalist Sivert Høyem, som spilte for 5000 mennesker i Frognerbadet.

Det var en så god norsk sommerdag som det er mulig å få den nå til dags. Overskyet, men likevel med levelige 12- 13 grader og viktigst av alt, regnfri. Derfor ble det så mange som 5000 innenfor portene på Frognerbadet. Blir det like mange i dag, får festivalarrangørene et lite pluss i regnskapet sitt.

Norwegian Wood har fått et godt rykte som en av de mest tilbakelente i festivalklassen, og det ti år gamle arrangementet levde også i går opp til tradisjonen.

Fin sommer

Publikum var rimelig «laidback» i amfiet, og sørget for en «mysig» stemning, om enn ikke elektrisk. Madrugadas Sivert Høyem var gårsdagens høydepunkt for mange av dem. Selv var han veldig godt fornøyd med opptredenen.

- Det ga vanvittig god feeling. Vi har gledet oss i flere uker til denne konserten. Men det var litt rart også. Det så ut som folk var på piknik. Men nå lager vi da heller ikke musikk som gjør at folk river av seg klærne og går bananas.

Konserten i badet var en av 17 festivaljobber Madrugada skal gjennom i sommer. Men tettpakket blir det ikke for Sivert.

- Jeg får vel fem- seks uker ferie til sammen.

- Og de skal tilbringes hjemme i Sortland, og i Spania?

- Golfferie i Spania?

- Ha! Slik småborgelig sport er ikke noe for anarkister.

Første norske

Festivalsjef Jørgen Roll var forberedelsessliten i går, men også han lykkelig over det gode været og den store tilslutningen. Spesielt stolt var han også over å presentere Madrugada som den første, norske «headliner» på plakaten.

- Hvorfor topper ikke et norsk band eller artist før nå, etter ti år?

- Kanskje fordi vi ikke har hatt noen som passet? Men jeg vil likevel legge til at vi har hatt 65- 70 prosent norske artister her på festivalen opp gjennom årene.

Frederic Hauge var en tredje bli'gutt på Norwegian Wood. Bellona feirer 15 år 16. juni, og miljøorganisasjonen var sentralt plassert i Frognerbadet og sanket 150 nye medlemmer på noen få timer.

- Vi er vel litt mer rocka enn de andre miljøorganisasjonene, sier Frederic Hauge.

- For oss gir dette en unik mulighet til å komme i kontakt med massevis av mennesker på en gang. Men egentlig går jeg bare rundt her og koser meg.