Absolutt Oslo-helg

Gjør deg klar til en uforglemmelig langhelg med vår guide til alt fra gothfest til fotball, tattiser og 70-tallsdisco!

Klar for langhelg i Oslo, med både 17. mai og pinse! Trodde du at alt er stengt og at bare 17.-maitoget er i rute, så tro om igjen. Her vår guide til en uforglemmelig helg med opplevelser innenfor det sterkt utvidete kulturområdet.

Dette er ikke en komplett oversikt over alt som skjer, men et utvalg, foretatt i beste mening, for å sikre et variert kulturelt inntrykk av hovedstaden. Fra fotball til opera, fra Munch til Malvin, fra Johs. Rian til tattoveringer. Ganske fargerikt. Det er store muligheter for at barnetoget kan gå deg hus forbi hvis du får med deg arrangementene natt til 17. mai, men du kan se reprisen på NRK om ettermiddagen.

Ullevaal Stadion:

16. mai: Lyn - Bodø/Glimt kl. 18.00. To av eliteseriens beste lag tørner sammen. Kampen begynner så tidlig at kvelden kan bli riktig mangfoldig.

Munchmuseet:

16. mai: 10-16

17. mai: STENGT

18.-20. mai: 11-17

Utstillingen «Munchs palett»: Vi følger kunstneren fra hans helt tidlige arbeider, gjennom en impresjonistisk fase, over i en nærmest fauvistisk fargeglede etter århundreskiftet og videre inn i ulike temaer og billeduttrykk. Flere av bildene har ikke vært stilt ut etter Munchs død. Grip sjansen!

Tandy\'s Dovrehallen i Storgata 22

16. mai: Salsa-party og 70-tallsdisco: Stiller du i skikkelige 70-tallsklær, slipper du inn for 25 kroner. De mest hårete antrekkene blir premiert. I tillegg kan du ta et salsakurs.

Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst på Grev Wedels plass 9

16. mai: 11-19

17. mai: STENGT

18. og 19. mai: 12-17

20. mai: STENGT

Utstillinger:

Mari Slaattelid: «Concealing redness». Kritikerberømmet utstilling der man blant annet kan se det norske flagget rødme i skam og blekne av frykt. Noe som setter nasjonaldagen i interessant perspektiv.

Sommerutstillingen: «Realitetsfantasier», fra samlingen. Med nyinnkjøpte verker av blant annet Jeff Koons, Andy Warhol, Nan Goldin og Felix Gonzales-Torres, Louise Lawler og Bruce Nauman.

Galleriet i Kristian IVs gate 12

16. mai: Ministry of Sound med Lisa Lashes: Selveste dronningen av hard house avlegger Oslo et knallhardt besøk dagen før dagen. Her blir det seint.

Galleri OBK i Dronningens gate 27 - passasjen bak Kirkeristen

16. mai: 11-16

17. mai: STENGT

18.-20. mai: 11-16

Utstillingen M.M. Malvin: «Eksempler, digresjoner og fotnoter», silketrykk og akryl. Malvins motivkrets består bl.a. av svaneskjeletter og glaserte hjerner, gjerne fulgt av dekorative elementer inspirert av en oppvekst med en konditorfar.

Sikamikanico på Stortorvet 10

18. mai: Pål Strangefruit, en DJ for feinschmeckere. Veit du ikke hva det betyr, gå heller et annet sted!

19. mai: DJ Orange m. venner skal gjøre Oslo til fast søndagssted. «Flyktning» fra Göteborg.

Museet for Samtidskunst på Bankplassen 4

16. mai: 10-20

17. mai: STENGT

18. mai: 11-16

19. og 20. mai: 11-17

Utstillinger:

Anna-Eva Bergman: «Minnespeil». Bergman levde store deler av livet i Sør-Frankrike, men ble likevel kjent for å tolke norsk natur. Vises for første gang i full bredde. Fra karikatur til landskep.

Johs. Rian: «Tema med variasjoner». Et must! Landets kanskje fremste kolorist pryder hele andre etasje. Følge Rian fra den spede begynnelse og helt fram til det siste han malte.

Den norske Opera i Storgata 23

16. mai: «Den glade enke». Oslo-helga byr bare på én operamulighet. Ellers er det stengt.

So What i Grensen

16. mai: 14-03

17. mai: 11-03

18. mai: 14-04 Dirtbombs fra USA er garasjerock med en «gal» gammel bluesartist på vokal! Bandet er i ferd med å ta helt av ute i Europa.

19. og 20. mai: 14-03

Rockefeller:

16. mai: Penthouse Playboys. Jens Pikenes vrikker, poserer og synger. Kostymene og imaget er det mest spektakulære ved bandet. Humoristisk oppladning til barnetoget.

17. mai: Björn Rosenström, svensk buskis med griseviser, hvis det er din greie.

18. og 19. mai: Oslo Tattoo Convention. Kunne det passe å komme hjem fra Tigerstaden med en ny, sprek tatovering? Hvis 17. mai-feiringa tok overhånd, kan du være lett å overtale denne helga.

John Dee:

16. mai: Silver, Division og Laura Lee og Supervixen skal sette byen i 17.-maistemning.

17. mai: Gotham Nights. Alternativ feiring for de som velger svart, nasjonaldag eller ei. «Black celebration med Mortiis».

18. mai: Radio Latinamerika inviterer til Salsa og Tropical Disco. Et sted du kan flashe de nye tattoveringene dine?

Gamla i Møllergata 70 meter inn fra Stortorvet.

Arrangement: «Hipp Rock Hurra!-festivalen» arrangeres for tredje gang med Twist-A-Roos (Vibeke Saugestad og Yum Yums) i hvite hansker og kongelig knekk i håndleddet. Ta med flagg og vink til artistene, du får en uforglemmelig hilsen tilbake! The Quick Silver Boys og DJ Razorback skal vise at rock er minst like hipt som 17.-maitoget og at det er totalt urettferdig at 17.-maitoget får all oppmerksomheten.

Oslo-kinoene

16. mai: Verdenspremiere på «Star Wars» på Colosseum, Vika og Klingenberg.

17. mai: STENGT

Åpner 12.00 hele pinsen.

Nationaltheatret

Forestilling:

17. mai: Festforestilling «Hedda Gabler». Restauranten er åpen før, under og etter forestillingen. Champagne på terrassen over hovedinngangen er en god idé!

Parkteatret på Olaf Ryes Plass 11

Jono El Grande, venn av Ari «Prince Light» Behn, inviterer til konsert med eksentrisk samtidsmusikk og udisiplinert kor.

Oslo Nye Teater

Forestilling:

17. mai: «Chicago» festforestilling.

<B>ROCKEFELLER: Jens Pikenes svinger med Penthouse Playboys
<B>GAMLA: Vibeke Saugestad stiller med hvite hansker og kongelig knekk
PARKTEATERET: Jono El Grande spiller pling-plong
ULLEVAL: Bødø/Glimt møter Lyn
DOVREHALLEN: Tande P. danser salsa
<B>DEN NORSKE OPERA: Den glade enke synger