Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Absolutt rølp

STAVANGER (Dagbladet): De drikker storfeblod, outer pølsekaster-kjendisen og sprenger kinaputt i jakkelomma på en Dagblad-journalist. De er Kristopher Schau, Espen Thoresen og resten av NRK Petres ekstraordinære guttegjeng på tur.

- Einar Lonstad er en rotterunker! Einar Lonstad er en rotterunker! messer Espen Thoresen fra scenen på Sjøhusene i Stavanger. Oslo Frp's nye formann er Petre-profilens nye favoritthatobjekt. Mens Thoresen definitivt er de 750 Rogaland-ungdommenes radiofavoritt. De gjentar etter Thoresen:

- Einar Lonstad er en rotterunker!

Heltestatus

Radiostjernenes tid var forbi. Trodde alle. Men det var før NRK Petre startet ettermiddagsshowet XL.

I løpet av de siste tre årene har den ene etter den andre av programmets profiler fått heltestatus på lik linje med ekte popstjerner.

Thoresen - den alltid like nådeløse programlederen - var den første som stakk seg ut. Og når han drar på turné med Schau, negerkjendis Johan Golden og en humrende Atle Antonsen, blir de mottatt som stjerner alle mann.

Skutt av en banan

Kristopher Schau benytter noen ledige stunder fram mot showtime til å sprenge bananer i garderoben.

- Au, au, au, jeg ble skutt av en banan, roper han etter at en Sverige-importert, 0,8 grams kinaputt har sendt bananpartiklene veggimellom.

- Det så jo bare helt enestående ut. Vi må ha med banansprenging i kveldens show, fastslår han med overbevisning. Både Antonsen og Schau klager over dårlig mage etter en indisk middag i Kristiansand kvelden før.

Badehette og AA-button

- De har ingen egen backstage-do her. Skandale. Vi må dele do med fotfolket, sier Johan Golden.

Golden, med far fra Karibia, har gjort Petre-karriere på å skryte på seg et negerimage som inkluderer uovertruffen kroppskontroll, briljante danse- og rytmeferdigheter og et imponerende lem.

Seinere på kvelden kommer en høyrøstet fyr med badehette, smoking og Atle Antonsen-button bort til Golden. Hva han har på hjertet?

- Hvordan går det med lemmet ditt kontra de hvite?

Slike spørsmål får selv hemningsløse humorister til å lure på hva de driver med.

En jenteting

- Her er det helt vilt, peser XL-produsent og showansvarlig Hasse Lindmo når de utøvende kunstnerne re-entrer Sjøhusene et kvarter før showtime. Ute i salen roper et tettpakket publikum på «Thoresen, Thoresen». Og i motsetning til i XLs tidlige dager er det ikke lenger bare gutter som lar seg besnære.

- Før var XL en gutteting, men nå når vi har blitt litt kjendiser, strømmer damene til også, sier Lindmo.

Vel 20 minutter ut i showet får jentene erfare at det koster å være XL-fan ved scenekanten. De får mengder med gulrot og kål rett i fleisen idet Thomas Giertsens grovkornede kollega fra Lompelandslaget, Atle Antonsen, tester ut hvordan en Flymo-plenklipper funker som grønnsaksoppkutter. Dette skjer etter at Schau har spilt en siklende og småkåt flatcoated retriever, men før Thoresen henger ut sin pølsekastende NRK-kollega med en egen sang på raspende bergensdialekt.

Sykt nok

Stemningen når nye høyder idet Schau truer i seg delikatessen blodklubb tartar. I et inferno av mel, spytt og fett står en mann født i 1970, hilser «skål da, dere» og mottar publikums hyllest mens han slurper i seg 0,4 liter blod.

- Sykt nok, jubler publikummer Elisabeth Sola (28) mens fanklubbleder (antall medlemmer: 4300) Erling Sokn nikker humorfaglig anerkjennende.

Galskapen blir komplett når Espen Thoresen introduserer «Norges eneste oppblåsbare neger» , Johan Golden. Goldens våtdrakt blåses opp til det sprekkeferdige, og deretter kastes han ut til publikum som spiller volleyball med den menneskelige ballen. Golden slenges fram og tilbake over et oppsatt nett, og med lidende blikk hentes han opp på scenen igjen etter noen minutter.

- Lag B viste en fin spirit. De kåres til vinnere, sier han før han stabber utmattet av scenen.

Negerboy

Etter endt show har Golden mer enn nok med å holde kvinnelige fans på avstand. Det blir ikke bedre av at han ikke har valgt sine venner med omhu.

Overfor en lokal blondine markedsfører Antonsen og Schau Golden som en Guds gave til kvinnene.

- Give it to me, baby, stønner kvinnen kledd i sølvbukser og aerobic-topp mens hun stryker Golden i skrittet. Når responsen er heller laber fra en noe brydd Golden, repliserer hun kjapt:

- Har du prestasjonsangst, eller hva, negerboy?

Aftenen avsluttes i det våte element på Café Sting. Her benytter Kristopher Schau anledningen til å fyre av en kinaputt i jakkelomma på en intetanende journalist som går over dansegulvet.

- Fy faen, det er det feteste jeg har sett, kommenterer en smørblid Schau .

Sykt nok.

NY FISHERMAN-REKORD: En karismatisk konferansier Atle Antonsen pisker Kristopher Schau inn til ny rekord i Fishermans Friend-spising.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media