Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse «R.U.R - Rossums Universal-Roboter», Torshovteatret:

Abstraksjonene er mange, og gåtene likeså, i «R.U.R» på Torshovteatret

Kryptisk undergangsfabel.

SCI-FI PÅ TORSHOV: «R.U.R» er første forestilling ut i Torshovteatrets sci-fi-prosjekt. Her er Olav Waastad som roboten Marius. Foto: Øyvind Eide, Nationaltheatret
SCI-FI PÅ TORSHOV: «R.U.R» er første forestilling ut i Torshovteatrets sci-fi-prosjekt. Her er Olav Waastad som roboten Marius. Foto: Øyvind Eide, Nationaltheatret Vis mer

TEATER: Er det maskinen som er en metafor for mennesket, eller er det mennesket som er en metafor for maskinen? Det er ikke lett å si. Spiller det egentlig noen rolle?

Torshovteatrets versjon av «R.U.R», eller «Rossums Universal-Roboter», varer i drøyt tre og en halv time, og presenterer så mange gåtefulle uklarheter at tilskueren kan velge fritt hvilken livsvisdom som skal hentes ut av den.

At for mye tid brukt på for ivrige forsøk på selvrealisering sprer ulykke, at isolasjon er skadelig, fordi mennesker trenger genuin kontakt og kommunikasjon med andre mennesker, at hjelpemidler ikke er klokere enn den som bruker dem, eller at hjelpemidler er for kloke for den som bruker dem, at ingen og ingenting bør behandles kun som nyttegjenstander, at maskinene kommer til å overta verden, at mennesket bør slutte å leke gud, eller at mennesket selv er fullt i stand til å ødelegge for menneskeheten - alt dette er mulige konklusjoner.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 MÅNED*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr for første måned. 0,03 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99,-/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for 3 måneder. 2,77 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr for et halvt år. 1 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99kr/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?