Absurd sci-fi får norsk vri

Nok en gang med Downey jr. på laget.

(Dagbladet.no): Hollywood-karrieren til norske Haakon Nygaard-Østby (42) har virkelig tatt av.

I 2007 ble han Oscar-nominert for manuset til «Children of Men», og han var også en av manusforfatterne bak årets storfilm «Iron Man» med Robert Downey Jr. i hovedrollen.

Mange forsøk

Da vi snakket med 42-åringen i april fortalte han at han nå arbeidet med manuset til tegneserieadapsjonen av «Cowboys and Aliens» for Dreamworks, sammen med sin faste skrivepartner Mark Fergus.

Nå ser også det også ut til at dette prosjektet får etterlengtet stjernehjelp. Robert Downey Jr. er nemlig i forhandlinger om å spille hovedrollen i filmen, skriver Hollywood Reporter.

Prosjektet har vært fanget i Hollywoods utviklingshelvete i ti år, og manusforfattere som David Hayter («X2: X-Men United»), Jeffrey Boam («Indiana Jones and the Last Crusade»), og Steve Oedekerk («Evan Almighty») har tidligere laget manusutkast uten at filmen har blitt realisert.

Til Dagbladet.no ga Nygaard-Østby tydelig uttrykk for begeistring for hovedrolleinnehaveren i «Iron Man»:

- Robert Downey jr. har en fantastisk komisk timing, og det hadde mye å si for hvordan filmen ble til slutt, sa han til Dagbladet.no i april.

Absurd sci-fi får norsk vri

Les den gratis

Tegneserien «Cowboys & Aliens» er skrevet av Fred Van Lente og Andrew Foley, og handler om cowboyer og indianere som slåss om retten til et område. Når jorda blir truet av romvesener, må imidlertid tidligere fiender jobbe sammen.

Downey jr. skal spille en tidligere soldat ved navn Zeke Jackson.

Du kan for øvrig lese hele tegneserien gratis online her.

Veteranene Brian Grazer, Ron Howard, Steven Spielberg og Alex Kurtzman vil stå på lista over filmens produsenter.

IRON MAN: Robert Downey jr. har trolig blitt klodens største filmstjerne etter innsatsen i «Iron Man».
MANUSFORFATTER: Haakon Nygaard-Østby.