AC/DC for barn

Fengende, men forutsigbar familiefilm om rock\'n\'roll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: En mulig ulempe for et ungt massepublikum her hjemme er at filmen ikke er norsk. Den er tvert imot oppsiktsvekkende disneylandsk til ikke Disney-film å være.

Storyen er sjablongversjonen av et standardformular: Falsk lærervikar lærer barna rock i stedet for matte og historie, blir utrolig populær hos barna, men ikke hos rektor og foreldrene, melder barna på talentkonkurranse, blir avslørt og sparket, men barnas rockeband spiller så utrolig bra at de vinner alles hjerter, læreren blir tilgitt, og snipp, snapp, snute... Hørt det før? «Dead Poets Society» var bare en av variasjonene over samme tema.

Utagerende

Bortsett fra forutsigbarheten har Richard Linklaters film mange sjarmerende kvaliteter.

Først og fremst gjelder det hovedpersonen Dewey Finn, spilt av Jack Black med masse komikk og passe rock\'n\'roll-troverdighet. Black, som noen kanskje husker fra «High Fidelity», spiller i morobandet Tenacious D og har åpenbart både sans for og skråblikk på rockens utagerende energi. I filmen er han egosentrisk gitarist med hang til laaaaange solopartier. Når han stjeler showet ved å kaste seg utfor scenen foran et publikum som himler med øynene og rygger unna den bleikfeite, svette mannskroppen, tilfører han komikken akkurat den lille dosen tragedie den trenger for å bli minneverdig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer