AC/DC-gitarist Malcolm Young har fått demens

Familien bekrefter.

SLUTTER I BANDET: Malcolm Young (t.h.) gir seg i AC/DC etter å ha fått påvist demens. Her sammen med Brian Johnson og Angus Young. Foto: Scanpix
SLUTTER I BANDET: Malcolm Young (t.h.) gir seg i AC/DC etter å ha fått påvist demens. Her sammen med Brian Johnson og Angus Young. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): For litt under ei uke siden ble det kjent at AC/DC-gitarist Malcolm Young forlater bandet for godt, på grunn av helseproblemer.

Nå har Youngs familie kommet med en offisiell uttalelse overfor People, hvor de forklarer at 61-åringen har fått påvist den kroniske og ofte gradvis forverrende sykdommen demens.

- Malcolm lider av demens, og familien takker nå for at alle kan respektere vårt privatliv, heter det i uttalelsen. 

Allerede i april i år gikk bandet ut med en pressemelding hvor de varslet at Young ville ta en pause på ubestemt tid. Den gang kom det ingen forklaring på hvorfor gitaristens helse var så dårlig at han ikke kunne spille lenger. 

- Etter 40 år dedisert til AC/DC, skal gitarist og bandstifter Malcolm Young nå ta en pause på grunn av sviktende helse. Malcolm vil takke gruppas fans verden rundt for deres evige kjærlighet og støtte, het det i en pressemelding.

Bandets nye album «Rock Or Bust» er det første siden «Black Ice», som kom i 2008. Dette blir også den første platen uten Youngs medvirkning.

AC/DC ble stiftet av Malcolm og den mer profilerte broren og hovedgitaristen Angus Young i 1973, og står blant annet bak låter som «Back in black» og «Highway to Hell».