AC/DC på Valle Hovin: Forutsigbarhetens triumf

Du vet hva du vil ha, de vet hva du vil ha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: AC/DC feirer 40-årsjubileum som plateartister i år. Det har vært 40 år uten så mye som et lite duckwalk-skritt utenfor boksen, formelrock opphøyd til en form for langdistanse- og utholdenhetsidrett.

Hvorvidt en stadionkveld — og muligens den aller siste på betonggulvet på Valle Hovin noensinne — med tjue AC/DC-låter skal vurderes som bra eller dårlig handler med andre ord om de virkelig små nyansene: Låtutvalget, lyden, samt kvaliteten og utholdenheten til Brian Johnsons vræling er stort sett de parameterne der en AC/DC-konsert kan feile.

Norges fremste AC/DC-stilist, Petter Baarli fra Backstreet Girls, forhåndsvurderte «hver-kveld-er-den-samme»-setlista til å være rimelig uangripelig, uten øyensynlige mangler hva gjelder klassikere og nødvendigheter. Setlista «spilte» da også utmerket, det er så stint med klassikere at «Back In Black» med stor selvfølgelighet kunne rulles ut allerede som låt nummer fire.

Mangelen på to originalmedlemmer, rytmegitargiganten Malcolm Young (ute med demens) og trommis Phil Rudd (ute etter drapstrusler og dopbesittelse) utgjør muligens noen autentisitetsminuspoeng (noen vil vel også si at Bon Scotts fravær gjør det), men hallo! Det føltes egentlig tightere og mer frampå enn sist de var i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer