LEGGER IKKE OPP:  Ryktene begynte å svirre denne uka om at AC/DC kom til å legge opp. Nå bekrefter bandet at de fortsetter, men at gitarist Malcolm Young (bak til venstre i bildet), må ta seg en pause. Foto: AP Photo/Jan Pitman
LEGGER IKKE OPP: Ryktene begynte å svirre denne uka om at AC/DC kom til å legge opp. Nå bekrefter bandet at de fortsetter, men at gitarist Malcolm Young (bak til venstre i bildet), må ta seg en pause. Foto: AP Photo/Jan PitmanVis mer

AC/DC rocker videre uten Malcolm Young

Gitaristen må ta en pause på grunn av dårlig helse.

Det har vært spekulert på om det gikk mot slutten for det populære bandet, men i en pressemelding torsdag varsler de at de fortsatt vil lage musikk. Men det blir uten rytmegitaristen Young, iallfall i en periode.

- Etter 40 år dedisert til AC/DC, skal gitarist og bandstifter Malcolm Young nå ta en pause på grunn av sviktende helse. Malcolm vil takke gruppas fans verden rundt for deres evige kjærlighet og støtte, heter det i en pressemelding.

AC/DC ble stiftet av Malcolm og den mer profilerte broren og hovedgitaristen Angus Young i 1973. Fairfax Media melder at Malcolm Young trolig aldri kommer til å spille igjen. Bandet sier ikke noe om hva som gjør at gitaristens helse nå er så dårlig at han ikke kan spille lenger.

Etter at ryktene begynte å svirre i går om at bandet legger opp, så dementerte vokalist Brian Johnson (66) det til avisa Daily Telegraph.

Han fortalte at AC/DC samles i Vancouver i mai, men at en i bandet har en alvorlig sykdom.

(NTB)