AC/DC til Norge

Til sommeren.

TIL OSLO: - Flere vogner på toget, fleiper AC/DC når de blir spurt om hvordan de skal toppe sceneshowet fra «Black Ice»-turneen i 2010. Foto: Scanpix/AFP PHOTO
TIL OSLO: - Flere vogner på toget, fleiper AC/DC når de blir spurt om hvordan de skal toppe sceneshowet fra «Black Ice»-turneen i 2010. Foto: Scanpix/AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det hardsvingende australske rockebandet har toppet albumlistene i ti land, inkludert Norge, med «Rock or Bust», deres første utgivelse av ny musikk siden 2008.

At det kommer en ny verdensturné i kjølvannet av plata er knapt noen overraskelse, og da Dagbladet møtte Angus Young og Cliff Williams tidligere i høst så de ikke bort fra at Norge ville stå på turnélista.

I dag kom pressemeldinga om at bandet entrer utendørsscenen på Valle Hovin 17. juli neste år. Billettsalget starter onsdag 17. desember klokka 09.

Det blir deres tiende konsert på norsk jord. Bandet spilte første gang i Norge i kjelleren på Chateau Neuf i november 1980. De siste to gangene bandet har spilt i landet har det vært på Valle Hovin, sist gang i 2010.

AC/DC er i dag verdens mestselgende rockeband som fortsatt gir konserter. De skal ha solgt mellom 150 og 200 millioner plater siden debuten i 1973.

Bandet opererer nå uten sin legendariske rytmegitarist Malcolm Young, som ble diagnostisert med demens tidligere i år og ikke lenger greier å spille. I hans fravær har Malcolm og Angus' nevø Stevie Young steppet inn, som han gjorde da Malcolm tok en pause fra bandet på 80-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer