Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Ace in the Hole»

Noir-drama i fullt dagslys.

DVD: EN UNG Kirk Douglas spiller hovedrollen i Billy Wilder-filmen «Ace in the Hole», som ikke ble noen stor suksess i samtida, men som seinere er blitt bejublet som en «noirfilm i fullt dagslys».

Regissøren av den langt mer berømte «Sunset Boulevard» går også i denne filmen inn i en brytekamp med den amerikanske drømmen om suksess. Den forsofne reporteren Chuck Tatum er på jakt etter et scoop som kan løfte ham opp av tapertilværelsen.

I New Mexico kommer han over en situasjon der en mann er blitt innesperret i en gruvegang. Ved korrupte midler sørger Tatum for å få eneretten til historien, som snart er en nasjonal nyhet full av human touch. Ikke nok med det: Han forsinker redningen, slik at suksessen skal vare lengst mulig.

USA eksponeres på sitt mest grelle i ørkenlyset som gjennomstrømmer denne filmen - et drama fanget inn i sterke svart/hvitt-bilder, båret opp av en mesterlig regihånd og overbevisende skuespillere på alle nivåer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media