DEBATT

ACER:

ACER er ingen trussel

Skal motstanderne av tilslutning til EUs energibyrå, ACER, bli tatt på alvor, må de snakke sant om hva tilslutningen innebærer.

KOORDINERENDE: ACER er et koordinerende organ for den energien som skal eksporteres. Norske myndigheter skal fortsatt dele ut konsesjoner til kraftutbygging, skriver artikkelforfatteren. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
KOORDINERENDE: ACER er et koordinerende organ for den energien som skal eksporteres. Norske myndigheter skal fortsatt dele ut konsesjoner til kraftutbygging, skriver artikkelforfatteren. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Senterungdommen vil ikke at Norge skal slutte seg til EUs energibyrå. Det er ikke overraskende at de lander på et slikt standpunkt til samarbeid med EUs underorganer, men argumentasjonen til sentralstyremedlemmet deres har ingen rot i forslaget som ligger til behandling i Stortinget.

Al-Mustafa fra Senterungdommen påstår fire ting om Norges tilslutning til ACER: Vi mister kontroll over norsk infrastruktur, vi kan få de høyeste strømprisene i Europa, EU får et sugerør inn i vår statskasse og makten sentraliseres i en ny «union».

Samtlige av Senterungdommens påstander er i beste fall tvilsomme.

Lovavdelingen i Justisdepartementet avga sin dom over saken forrige uke: Overføringen av myndighet til EU i forbindelse med Norges tilslutning til EUs energibyrå er ikke så inngripende at den er grunnlovsstridig.

Skulle samarbeidet om en bedre energi-, klima- og miljøpolitikk, gjennom tilslutning til ACER, vise seg å være i strid med norske interesser, vil vi kunne stå fritt til å trekke oss.

Kraftkabler til utlandet vil kunne påvirke strømprisene i Norge. Tilslutningen til ACER vil ikke gjøre det samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer