«Across From Midnight»

Joe Cocker er redusert til en slapp smørsanger på store deler av «Across From Midnight», der han framstår som en artist uten engasjement.

Beatles-låta «With A Little Help From My Friends» ble aldri den samme etter at Cocker hadde meislet den til sin egen. Men det er lenge siden, det.

Vokalisten som er nesten like kjent for sine spastiske bevegelser som sin styggpene sang, er her bare en skygge av sitt gamle jeg.
Ser vi bort fra noen få, hederlige unntak, framstår han som en karakterløs vokalist med et repertoar og arrangementer som plasserer ham under den pregløse rubrikken underholdningsmusikk. Det kler ham ikke.

Cocker har mange ganger vist at han har et godt drag på ballader, men hvorfor han spiller inn en låt av europopspøkelset Eros Ramazotti er for meg en gåte.

Bob Marleys «Could You Be Loved» forsterket med strenger og en hissig blåserekke er for så vidt potent nok, og i Leann og Tony Joe Whites tittellåt flyter han på rutinen. Men ikke før i aller siste kutt, Little Willie Johns flotte bluesballade «Need Your Love So Bad», finner gode, gamle Cocker igjen seg selv.

Det er for seint til å rette opp inntrykket av en sanger som har mistet evnen til å overraske. Cocker kan så mye bedre, og da blir fallet desto større.