Action om undergangen

Røverhistorie for voksne gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Du skal ha stor sans for religiøse mysterier for å tro på handlingen i Sam Bournes debutroman. For her dreier det seg om den helt store katastrofen - verdens undergang. Og den eneste som kan forhindre den ikke ubetydelige hendelsen er en ung og uerfaren journalist i New York Times.

Død hallik

Will Monroe har fått drømmejobben - fast jobb i New York Times. Hans første sak er drapet på en hallik, en temmelig utsatt yrkesgruppe som ofte lider en brå død. Men så begynner Will å undersøke livet til Howard Macrae, og finner ut at han bak den ekle hallikfasaden også var en velgjører - en rettskaffen mann. Saken havner på førstesida, og Will tror han er på vei opp og fram. Men så blir han forflyttet til Seattle-kontoret, bare for å havne oppi en liknende sak. Denne gangen er det Pat Baxter, som tilhører en skrudd patriotisk bevegelse, men som dør på sykehus minus én nyre. Også han var en rettskaffen mann. Igjen vekker saken stor oppsikt, og det blir en ny forside på Will. Men da kommer naturligvis nedturen.

Ortodokse jøder

Hans kone Beth blir kidnappet, og beskjeden er klar: Kontakter han politiet, vil hun bli drept. Sammen med en datakyndig kompis klarer han å spore meldingen tilbake til en gruppe ultraortodokse jøder i New York, og han prøver forgjeves å infiltrere dem. Etter dette er hans eneste håp er å kontakte den smarteste personen han kjenner, ekskjæresten TC, som vendte ryggen til sin jødiske tro for mange år siden.Det blir mange bibelsitater og kryptiske meldinger, flere drap og masse action før vi er framme ved slutten. Og selv om det er en overveiende spennende ferd, så er selve kjernen i intrigen såpass religiøst betinget at du helst bør tro på høyere makter for å bli helt overbevist om at dette virkelig holder vann. Det er ikke helt jakten på den hellige gral, men en noe liknende røverhistorie for voksne gutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer