Actionfylt og blodig sverdkamp i vakre, skotske omgivelser

Wandrups utvalgte: Blu-ray-utgave med fullt av bakomfilmer.

HØYDEPUNKT: I sentrum for historien om kong Arthur står den berømte scenen der det uvitende kongsemnet trekker sverdet Excalibur ut av steinen.
HØYDEPUNKT: I sentrum for historien om kong Arthur står den berømte scenen der det uvitende kongsemnet trekker sverdet Excalibur ut av steinen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DVD/BLU-RAY: Historien om Kong Arthur og ridderne av det runde bord er britenes svar på Snorres kongesagaer, Homers «Illiaden» og «Odysseen», sagnet om Gilgamesh og boka om «Tusen og en natt». Den fins i flere litterære overleveringer og er blitt filmet utallige ganger, fra Walt Disneys versjon og Monty Pythons satire til John Boormans monumentale «Excalibur» (1981).

Det er mye godt å si om Guy Richies ferske og spektakulære «King Arthur - Legend of the Sword», som nå er ute i blu-ray-utgave med en rekke bakomfilmer om alt fra sverdets magi til det monumentale skotske landskapet.

GUY RICHIE har skiftet ut Sherlock Holmes med et annet britisk ikon - Kong Arthur.
GUY RICHIE har skiftet ut Sherlock Holmes med et annet britisk ikon - Kong Arthur. Vis mer

De storslåtte omgivelsene og de eksplosive actionscenene, ikke minst i starten, står i effektiv kontrast i en filmversjon som forsøker å bringe det høytidsstemte litterære forelegget inn i hverdagen, med Charlie Hunnam som Arthur i spissen for en gjeng smarte gategutter.

Resultatet er en effektiv og medrivende guttefilm, som flirter med «Game of Thrones» og vikingbølgen som herjer i populærkulturen. Siden dette bare er første kapittel, er det all grunn til å regne med en oppfølger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer