DEBATT

Adam + Even = sant

Vi er alle eit resultat av ei incestuøs orgie for 6000 år sidan. Og så er det homofile som oppfører seg sjukt?

BOKSTAVTRU: Kristenfundamentalistane er ekstremt opptatt av sex. Særleg homsesex. Dei brukar kjelder og ligningar frå eit eldgammalt manus, som i stor grad er tilbakevist av alle oppegåande menneske: Bibelen, skriv Kjetil Aarseth. Foto: Oswaldo Rivas / Reuters / NTB Scanpix
BOKSTAVTRU: Kristenfundamentalistane er ekstremt opptatt av sex. Særleg homsesex. Dei brukar kjelder og ligningar frå eit eldgammalt manus, som i stor grad er tilbakevist av alle oppegåande menneske: Bibelen, skriv Kjetil Aarseth. Foto: Oswaldo Rivas / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kristenfundamentalistar hatar homofile. Heile året. Ikkje berre i samband med Pride for ei tid tilbake. Dei hatar dei fordi dei er med på paraden. Men mest fordi dei elskar nokon av samme kjønn.

Størst av alt.

Dei hatar dei fordi dei elskar nokon. Eller har sex med dei. Eller begge deler. Det er fint på kvar sin måte.

Kristenfundamentalistane er ekstremt opptatt av sex. Særleg homsesex. Ein skjøner kvar det kjem frå. Dei brukar kjelder og ligningar frå eit eldgammalt manus, som i stor grad er tilbakevist av alle oppegåande menneske: Bibelen. Bibelen er antitesa av alt som opplysningstida har gitt oss av viten og menneskeverd. Eg har vore rundare i kantane tidlegare for å ikkje støte alle med ei gudstru. Dei fleste klarer å oppføre seg. Men når dei bibeltru gjer og seier som dei gjer, så vel eg å være hard tilbake. Bibelen er og blir ei handbok i grusomheiter. Og favoriserer godt voksne heterofile menn. Tilfeldig? Neppe.

Over heile landet haglar det med svovelkuler, anekdoktisk bevisføring . Og bibelvers sjølvsagt. Alltid Bibelen. Vel, i alle fall når det passar dei sjølv. Og det folkens, gjer det til ei takknemleg oppgåve å sette din lokale mørkemann til veggs. Finn dine eigne bibelvers, og så spør du.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer