<strong>BOKSTAVTRU:</strong> Kristenfundamentalistane er ekstremt opptatt av sex. Særleg homsesex. Dei brukar kjelder og ligningar frå eit eldgammalt manus, som i stor grad er tilbakevist av alle oppegåande menneske: Bibelen, skriv Kjetil Aarseth. Foto: Oswaldo Rivas / Reuters / NTB Scanpix
BOKSTAVTRU: Kristenfundamentalistane er ekstremt opptatt av sex. Særleg homsesex. Dei brukar kjelder og ligningar frå eit eldgammalt manus, som i stor grad er tilbakevist av alle oppegåande menneske: Bibelen, skriv Kjetil Aarseth. Foto: Oswaldo Rivas / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

DEBATT

Adam + Even = sant

Vi er alle eit resultat av ei incestuøs orgie for 6000 år sidan. Og så er det homofile som oppfører seg sjukt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kristenfundamentalistar hatar homofile. Heile året. Ikkje berre i samband med Pride for ei tid tilbake. Dei hatar dei fordi dei er med på paraden. Men mest fordi dei elskar nokon av samme kjønn.

Størst av alt.

Dei hatar dei fordi dei elskar nokon. Eller har sex med dei. Eller begge deler. Det er fint på kvar sin måte.

Kristenfundamentalistane er ekstremt opptatt av sex. Særleg homsesex. Ein skjøner kvar det kjem frå. Dei brukar kjelder og ligningar frå eit eldgammalt manus, som i stor grad er tilbakevist av alle oppegåande menneske: Bibelen. Bibelen er antitesa av alt som opplysningstida har gitt oss av viten og menneskeverd. Eg har vore rundare i kantane tidlegare for å ikkje støte alle med ei gudstru. Dei fleste klarer å oppføre seg. Men når dei bibeltru gjer og seier som dei gjer, så vel eg å være hard tilbake. Bibelen er og blir ei handbok i grusomheiter. Og favoriserer godt voksne heterofile menn. Tilfeldig? Neppe.

Over heile landet haglar det med svovelkuler, anekdoktisk bevisføring . Og bibelvers sjølvsagt. Alltid Bibelen. Vel, i alle fall når det passar dei sjølv. Og det folkens, gjer det til ei takknemleg oppgåve å sette din lokale mørkemann til veggs. Finn dine eigne bibelvers, og så spør du.

Kjetil Aarseth. Foto: privat
Kjetil Aarseth. Foto: privat Vis mer

Spør om slavehald er greit. Spør om om ein bør steine ungane ved byporten om dei seier ein imot. Drepe folk som held søndagsope eller som et skalldyr? Det står i Bibelen. Her blir kristenfundamentalisten ofte stille. Kjem noko som liknar på svar, så snakkar dei om fortolkingar i vår tid og metaforar og slikt.

Kristenfundamentalistar er stort sett berre klare på nokre få ting: Staten Israel slepp unna med kva som helst, alle andre religionar er noko drit (der er dei inne på noko), og - tada! - homofile er syndarar og fortener alt mogleg jævleg.

Eg oppdaga ein lokal pastor for nær ti år sidan i lokalavisa då han forklarte spontanaborten til tennisstjerna Martina Navratilova med at ho var lesbisk. Gud følgjer med. Eg har barn sjølv og gløymer aldri den murrande frykta for at det skal gå gale. Den fantastiske lykka over at dei vart fødde friske og fine. Ei lykke som tydelegvis er berre for dei som trur rett. Elskar den rette. Eller berre har sex med den rette. Eller begge deler som kjend.

Innimellom så brukar din lokale mørkemann begrep som har vitenskaplege konnotasjonar i seg. «Sjukt.» «Unaturleg.» Dei let seg provosere av homosak-klassikaren «Adam + Even = sant». La oss være bibeltru og sjå litt nærare på den bibelske inspirasjonen: Adam og Eva. Dei første menneska i følgje Bibelen. Desse to fekk blant anna rampegut Kain og det første drapsofferet Abel. Og ein skokk med ungar til. Adam vart visst heile 930 år gamal og hadde vel slikt å gjere. Han levde lenge og tydelegvis virilt sjølv om han synda som den aller første. Det ribbeinet han avga for å lage Eva gjorde heller ikkje større utslaget på energinivået ved å formeire seg.

Men kva med tredje generasjon? Husk: Adam og Eva var dei første menneska. Det står i Bibelen. Det einaste logiske og «naturlege» her er at Adam eller Eva har hatt sex med sine eigne barn. Eller så måtte barna hatt sex seg i mellom. Eller alt på ein gong. Bokstavtru så blir det fort slik. Kristenfundamentalistar meiner at verda berre er 6000 år gamal. Då får ein endå dårlegare tid og alle må store og små må hjelpe til med å befolke verda.

Tenk det! Vi er alle eit resultat av ei incestuøs orgie for 6000 år sidan. Og så er det homofile som oppfører seg sjukt?

Kristenfundamentalister har tidlegare kalla meg ein syndar. Framleis lever eg godt med det og tek det som eit kompliment når det kjem frå dei. Det seiast at folk skal være seg sjølv. Det syns eg ikkje homofobar skal være. Prøv heller å være nokon andre.

Adam + Even = sant. Anne + Eva også. Størst av alt er kjærleiken. Det står også står i Bibelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer