Konsert: Ryan Adams på Øyafestivalen 2017

Adams på rockekjøret

Sola smilte over countryrockeren fra Jacksonville.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Kontrasten kunne ikke vært større - fra et uvanlig regntungt og gjørmete Øya i går kveld til tidlig kveldssol og deilig sommervarme over Tøyenparken i kveld.

Kanskje smitter det over på en smilende Ryan Adams, som er uvanlig utadvendt og over gjennomsnittet snakkesalig fra Øyas hovedscene.

Solo

Kontrasten er like stor til mannens «hemmelige» konsert på Krøsset i Oslo 30. januar - i forkant av slippet av albumet «Prisoner»: Aleine og mutt - og akustisk. Slik han begynte for 17 år siden.

På Øya er det fullt rock'n'roll-øs fra åpningen «Doomsday» og ganske snart «Do You Still Love Me?» fra årets break up-album.

Det er preget av at mannen var «fanget» i sin egen kjærlighetssorg - skilt fra skuespilleren Mandy Moore i 2015. Enda et break up-album altså, akkurat som debuten «Heartbreaker». Det kan bli god kunst av sånt, men for Adams er det litt begge deler.

På hugget

Men han er i storform og på hugget, ihvertfall til han å være, der han står med svart Emperor-T-skjorte (han er fan av norsk black metal). På en av høyttalerne står en kattefigur (han har uttalt at kattene hans reddet ham gjennom kjærlighetssorgen) og på scenen ligger tigrer i forskjellige størrelser. «Jeg har ikke sett dagslyset her før. Det er fint», sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer