Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Adele i New Zealand

Adele bekrefter det fansen fryktet: - Jeg vet ikke om jeg noengang skal turnere igjen

Fortalte publikum at dette mest sannsynlig blir hennes første og eneste verdensturné.

AVSKJED: Det ble dyster stemning da Adele avsluttet tredje del av verdensturneen sin i helga med å fortelle at dette muligens blir hennes siste turné noensinne. Foto: NTB Scanpix.
AVSKJED: Det ble dyster stemning da Adele avsluttet tredje del av verdensturneen sin i helga med å fortelle at dette muligens blir hennes siste turné noensinne. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): I helga holdt det britiske stjerneskuddet Adele Adkins (28) sin avslutningskonsert med turneen som promoterer hennes siste album «25».

Dette har vært en 15 måneder lang verdensturné som skulle vise seg å ende litt mer dramatisk og tårevått enn fansen kanskje hadde håpet på.

Adele bekreftet nemlig på tampen av showet at dette mest sannsynlig blir hennes siste turné noensinne. Det melder blant annet The New Zealand Herald.

- Jeg vet ikke om jeg noen gang skal turnere igjen, sa artisten foran et publikum på over 40 000 mennesker.

Hun forklarte deretter at den eneste grunnen for at hun nå var på turné, var på grunn av fansen - og ikke henne selv.

- Jeg er rett og slett ikke sikker på om dette er helt min greie. Å turnere er ikke noe jeg er god til, og applaus gjør meg faktisk litt sårbar, fortsatte hun.

Adeles konsertpromotør, Michael Coppel, hadde allerede advart fansen på forhånd om at dette kunne være hennes siste turné.

- Vi vil kanskje aldri se henne igjen, har Coppel tidligere sagt til The Daily Telegraph.

Konserten ble holdt på den store arenaen «Mount Smart Stadium» i Auckland i New Zealand, og ingen annen artist enn Adele har solgt ut denne arenaen hele tre ganger.

EKKELT BESØK: Da Adele holdt konsert i New Zealand forrige uke fikk hun uventet besøk. Salen brøt ut i latter da Adele gjorde et nummer ut av insektet som «knasket» på ankelen hennes. Video: Newsflare Vis mer

Tårevått

Til tross for at hele showet endte med hardt vær og mye regn og vind, var det ikke bare regndråper som rant nedover kinnene til artisten.

Adele braste ut i gråt idet hun gikk langt i å bekrefte turné-exiten for publikum, og omtalte turnéen som noe av det største hun hadde gjort i løpet av sin karriere som artist.

Hun innrømmet også at hun ønsket å prøve å turnere for å se hvorfor andre store artister har brukt så mye tid på å sette sammen og fullføre en sånn turné.

- Det har forandret livet mitt. Jeg forstår hvorfor jeg gjør det her, sa hun.

Banning og gråting

Dette er heller ikke første gang den verdensberømte artisten har tatt til tårene på scenen.

Under Grammy-utdelingen i Los Angeles i forrige måned, gikk det mer eller mindre litt skeis for Adele da hun skulle framføre sin musikalske hyllest til avdøde George Michael.

Like etter at hun begynte å synge låta «Fastlove», avbrøt hun nemlig sangen og begynte å banne.

– Unnskyld for at jeg banner og unnskyld for at jeg starter på nytt. Kan vi starte på nytt? Unnskyld, jeg kan ikke ødelegge dette for ham. Jeg beklager virkelig, sa Adele fra scenen, skriver Variety.

På andre forsøk gikk det derimot bedre, men hun var tydelig preget resten av framførelsen og tok til tårene.

Prisbelønt artist

Adele har blitt kalt «den nye Amy Winehouse» av engelsk presse, og slo gjennom med låta «Chasing Pavements» i 2007. Etter dette har artistens karriere hatt en bratt suksesskurve.

Med en bred fanskare, en rekke priser og flere verdensrekorder innabords kan en trygt si at hun har gjort stor suksess over hele verden.

Hun er blant annet den første artisten som har solgt mer enn tre millioner eksemplarer av et album i løpet av ett år i Storbritannia.

Under årets Grammy Awards sikret Adele seg også flere priser, som «beste vokal på popalbum» og «årets album» for albumet «25», og for «beste pop-solo» for låta «Hello». Hun vant også den gjeve prisen «årets sang» for samme låt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media