Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Adele er så suksessfull, men har likevel ikke råd til annet enn en klapptelefon»

Twitter aper med stjernas utradisjonelle mobiltelefon. Nå forklarer regissøren hensikten bak.

«HELLO»: I Adeles nye musikkvideo bruker hun konsekvent gamle telefoner. Det får brukerne på Twitter til å le. Regissøren bak forklarer at det var bevisst. Foto: Stella Pictures / Planet Photos
«HELLO»: I Adeles nye musikkvideo bruker hun konsekvent gamle telefoner. Det får brukerne på Twitter til å le. Regissøren bak forklarer at det var bevisst. Foto: Stella Pictures / Planet Photos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag slapp den britiske stjernekometen Adele (27) sin første singel på fire år.

Dagbladets anmelder trillet terningkast seks, og kaller låta «Hello» det «perfekte startskuddet for neste måneds über-etterlengtede albumretur».

Det er derimot musikkvideoen som har blitt en snakkis for fansen. Brukere på Twitter reagerer på teknologien stjerna bruker i den dystre, sepiatonede musikkvideoen.

Gammel telefon Den seks minutter lange musikkvideoen omhandler et kjærlighetsforhold som har gått i vasken, og er inspirert av sangens tekst.


I tillegg ringer Adele i videoen seg selv i fortida. Det er bruken av telefonteknologi i videoen som får fansen til å tulle.

For hadde du trodd at stjerna kanskje skulle benytte seg av en iPhone, trodde du feil. Hun bruker nemlig konsekvent en gammel klapptelefon, hustelefon og telefonkiosk.

På Twitter poengterer flere at Adele må kunne ta seg råd til en litt mer moderne mobil. Flere har også funnet fram et gammelt bilde fra hennes ungdomsår, der hun holder en klapptelefon.


Det er likevel i hovedsak skryt det går i. En bruker skriver «Jeg kan ikke tro at Adele akkurat redda musikkindustrien med en klapptelefon og et sepiafilter».

Bevisst fra regissøren Musikkvideoen er regissert av kanadiske Xavier Dolan (26).

I et intervju med Los Angeles Times forklarer regissøren, som er kjent for sine hjerteskjærende filmer, at det var en hensikt bak bruken av gammel teknologi.

- Jeg har aldri likt å filme moderne telefoner eller biler. Det er så innprenta i livene våre at man minnes på at man er i virkeligheten når de sees i filmer, forklarer Dolan.


Han mener at moderne utstyr tar fokuset vekk fra det kunstneriske, og at det fort kan bli en reklamefølelse med slike produkter.

Regissøren har lagt merke til reaksjonene på Twitter.

- Det gjør meg gal. Jeg kunne se GIFer fra videoen på Twitter. Og jeg bare «folkens, kom over det. Det spiller ingen rolle».

Rekordbrytende Adeles tredje studioalbum har fått tittelen «25», og slippes i midten av november.


Sist artisten ga ut plate var i 2011, med tittelen «21». I 2012 solgte plata til diamant, som betyr at hele ti millioner eksemplarer ble kjøpt i USA.

Adele er den første artisten som har klart dette siden N'Syncs «No Strings Attached» nådde 10 millioners-merket under to år etter utgivelsen.

Sist vi hørte musikk fra stjerna før forrige ukes singelslipp, var i 2012. Da hadde hun tittelsporet til James Bond-filmen «Skyfall».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!