PRISBELØNNET: Det kan ikke ha vært lett for henne, Adele, da hun søndag skulle holde samtlige seks nyvunnede Grammy-priser på én og samme gang. Nå ser det imidlertid ut til at det kan bli en stund til neste Grammy tildeles sanglerka. Foto: Lucy Nicholson / Reuters
PRISBELØNNET: Det kan ikke ha vært lett for henne, Adele, da hun søndag skulle holde samtlige seks nyvunnede Grammy-priser på én og samme gang. Nå ser det imidlertid ut til at det kan bli en stund til neste Grammy tildeles sanglerka. Foto: Lucy Nicholson / ReutersVis mer

Adele legger musikken på hylla

Vil konsentrere seg om kjærlighetslivet de kommende årene.

(Dagbladet): 23-åringen som har bergtatt en hel verden med sin stemme kommer med følgende sjokkmelding: Hun tar pause på fire-fem år for å konsentrere seg om kjærlighetslivet.

For hun har ikke rukket å bli mer enn 23 år gammel, den engelske artisten Adele, men Grammy-priser har hun fått i fleng.

Sanglerka gjorde storeslem under sønsdagens utdeling av den prestisjetunge prisen, og tok med seg hele seks av dem hjem.

Og med det går hun inn i Grammys historiebøker.

Fra hjertesorg til suksess Sammen med Beyoncé, som i 2010 ble tildelt seks Grammy-priser, er hun nemlig den kvinnen i verden som har mottatt flest av de høythengende prisene på én og samme kveld.

Årets plate («21»), årets låt («Rolling in the Deep») og beste live-opptreden («Someone Like You») er tre av kategoriene Adele toppet.

23-åringen kan definitivt det å gjøre suksess ut av hjertesorg.

- Denne plata er veldig inspirert av det omtrent alle har vært gjennom: et dårlig forhold, sa Adele etter at «21» ble kåret til årets album, ifølge Bloomberg

Melder om musikkpause Nå ser det imidlertid ut til at det blir en stund til både ny hjertesorg og ny Grammy-pris for sangtalentet, som slo gjennom med låta «Chasing Pavements» i 2007.

I et nytt intervju med amerikanske Vogue, forteller gullstrupen at hun har planer om å legge karrieren på hylla, og ta en pause på fire-fem år for å konsentrere seg om kjærlighetslivet.

- Hvis jeg konstant jobber, fortsetter forholdene mine å feile, sier Adele i intervjuet, ifølge Huffington Post.

Vil gifte seg og få barn Artisten er nemlig stormforelsket i kjæresten sin, veldedighetsarbeideren Simon Konecki, som hun har datet siden oktober i fjor. Det er dette forholdet hun har lyst til å pleie i årene som kommer.

FØRSTEPRIORITERING: Adele varsler en karrierepause på fire-fem år, for å prioritere kjæresten, Simon Konecki. Foto: Stella Pictures
FØRSTEPRIORITERING: Adele varsler en karrierepause på fire-fem år, for å prioritere kjæresten, Simon Konecki. Foto: Stella Pictures Vis mer

Men hun har ingen planer om å kaste inn det musikalske håndkleet for godt.

- Nå kan jeg i det minste ha god tid til å skrive et gladere album. Og å være forelsket og glad. Og så vet jeg ikke hva jeg skal. Gifte meg. Få barn. Dyrke fram min egen grønnsakshage, sier hun, ifølge avisa.

- Risikabel pause Musikkansvarlig i Dagbladet, Sven Ove Bakke, synes nyhetene høres oppsiktsvekkende ut etter søndagens Grammy-ras.

- Hvorvidt hun som ung artist har styrke nok til å stå i mot omgivelsenes press mot konserter og nye hits gjenstår å se. Jeg blir overrasket om hun ikke er tilbake før dette, sier Bakke.

Videre presiserer han at det er mange artister som bruker fire-fem år mellom hver plate nå til dags, men at det da fylles opp med lange turneer innimellom.

- For et stjerneskudd som Adele, som er så ung og bare har to plater bak seg, vil det nok bli sett på som risikabelt å ta en så lang pause fra rampelyset på dette stadiet i karriere, sier Bakke.

Avslørte neste singel Under Grammy-utdelingen opptrådte Adele med vinnerlåta «Rolling in the Deep» - hennes første opptreden etter at hun i fjor fikk stemmebåndet operert.

Samme sted, samme kveld, ble det også avslørt at «Rumour Has It» er neste singel ut fra den Grammy-belønnede andreplata.

Det var Ryan Tedder, som skreiv låta sammen med Adele, som røpet det overfor Billboard.com under Grammy-utdelinga.

- Jeg fant ut for tre dager siden at jeg har den neste singelen. Jeg gleder meg veldig mye, sier Tedder til Billboard.

BEJUBLET: Etter at hun slo gjennom i 2007, har den engelske sangerinnen fått flere priser. Søndag fikk hun seks Grammy-statuetter. Foto: Stella Pictures
BEJUBLET: Etter at hun slo gjennom i 2007, har den engelske sangerinnen fått flere priser. Søndag fikk hun seks Grammy-statuetter. Foto: Stella Pictures Vis mer

Tidligere singler fra suksessalbumet er «Rolling In The Deep», «Someone Like You» og «Set Fire to the Rain».

TAR PAUSE: Adele sier til amerikanske Vogue at hun har planer om å trekke seg tilbake fra rampelyset for et par år. Foto: Stella Pictures
TAR PAUSE: Adele sier til amerikanske Vogue at hun har planer om å trekke seg tilbake fra rampelyset for et par år. Foto: Stella Pictures Vis mer