Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Adele-tabbe: Det nye albumet lekket på nett før lansering

Fredagens lansering spolert for popstjerna.

TABBE: En platebutikk i London la hele Adeles nye album ut gratis på nett, flere dager før lanseringa fredag. Foto: NTB Scanpix
TABBE: En platebutikk i London la hele Adeles nye album ut gratis på nett, flere dager før lanseringa fredag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hel musikkverden venter i spenning på Adeles neste album, og nettopp ble plata lekket på nett av en britisk platebutikk. 

«25», som skiva heter, slippes etter planen fredag, og fikk svært gode kritikker av Dagbladets anmelder. 

Adele-fansen ser fram til henne første pip på fire år, og de fikk derfor en julegave på forskudd denne uka. Onsdag la platebutikken Juno Records ut to minutter lange smakebiter av samtlige 11 låter på «25», noe som selvsagt ble varmt tatt i mot av musikkelskere, og sporenstreks fjernet så snart tabben ble oppdaget, hevder avisa The Guardian

I over 20 minutter lå likevel låtene gratis og fritt tilgjengelig på Juno Records sine nettsider, ifølge en rekke britiske aviser.

I USA er forventningene til «25» spesielt store, og musikkeksperter sier Adele kan lykkes med å ta lurven på en gammel N'sync-rekord: Adeles neste album kan selge 2 millioner utgaver på ei uke, hevdes det - en prestasjon Justin Timberlakes gamle guttegruppe er de eneste som har lykkes med tidligere.

Da passer lekkasjer fra plata svært dårlig inn i plateselskapets markedsføringsplaner, og popstjerna selv har fortalt BBC har hun ønsker å overraske fansen med den nye plata, ikke slippe den litt og litt. 

Ifølge The Sun er nå Adele og hennes folk svært skuffa, ettersom de har brukt måneder på å planlegge slippet av den nye plata. 

Samtidig hevder mange amerikanere at de har kunnet kjøpe den nye Adele-skiva på Target-butikker rundtom i landet flere dager før den offisielt skal være tilgjengelig for salg. De rapportene avvises foreløpig av Adeles plateselskap. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!