Adgang forbudt

I Jentespranget slipper ingen gutter inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- HVA SKJER NÅ? lurer fotograf Valde på gutters vis - etter at elleville jenter har dresset seg opp i feiende kostymer fra brukt- og kostymebutikken Sublim i Bergen.

- Jeg vil prøve en kjole til, sier Hege Celine Førde (14) ivrig, og forsyner seg fra koffertene til Sublim-innehaverne Marit Jordal og Ragni Karlsen. De er på besøk hos jentefritidsklubben Jentespranget i Fyllingsdalen for å snakke om kvinneroller, moter og fotografering.

Som et svar til fotografen smiler Hege Celine fornøyd og trasker ut på toalettet for å skifte. Plutselig går det opp for den eneste hanen i hønsegården at det ikke må å skje noe spesielt. I motsetning til gutter, trenger ikke jenter å ha en grunn for å kle seg ut. Det er nok å endre personlighet ved å vippe med hatten, feie over gulvet i en liksommoteoppvisning, mens «Oops, I Did It Again» fyller kjellerlokalet.

HVER TIRSDAG etter skoletid samles jenter fra 13- 18 år for å diskutere, spise, danse, synge karaoke og jobbe med den planlagte fotoutstillingen «Jenteliv i Fyllingsdalen» som skal skildre dagliglivet til tenåringsjenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer