Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Adidas-Scheie må bytte til NRK-klær

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund synes ikke det er uproblematisk at NRK-reporter Arne Scheie stadig opptrer i klær fra Adidas. Nå må han uansett bytte til NRKs offisielle OL-klær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scheie sverger til det tyske sportsmerket med de tre stripene - også når han representerer NRK.

Promotionsjef Terje Hansen i Adidas Norge sier at Scheie ikke har inngått en personlig sponsorkontrakt. Derimot er det Adidas-grossist og Strømsgodset-legende Steinar Pettersen som selger billige Adidas-antrekk til Scheie. Noen ganger får han det gratis.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund sier det er problematisk når Scheie tar på seg Adidas-utstyr når han representerer NRK.

Han mener det er ekstra uheldig at han, som er en høyt profilert sportsreporter, reklamerer nettopp for et sportsmerke.

I grilldress

- Han viser ikke særlig sikker vurderingsevne når han viser seg i Adidas-drakt når han representerer NRK. Det som likevel kanskje er mest smakløst, er at han i det hele tatt våger å vise seg offentlig i grilldress, sier Kokkvold.

Kokkvold presiserer at Scheie ikke kan kritiseres hvis han i en privat sammenheng blir avbildet i Adidas-utstyr. Han mener det også er likegyldig hva han kommenterer i - forutsatt at han ikke vises på skjermen.

- Han kan ikke gå rundt som en reklameplakat når han representerer NRK. Det står for øvrig i Tekstreklameplakaten, som NRK har vært med på å undertegne, at produktomtaler og -markering skal være journalistisk motivert. Scheie bør være klok nok til å skjønne når han beveger seg inn på et område som gjør det problematisk for kanalens troverdighet, sier Kokkvold.

Arne Scheie sier at det bare er én grunn til at han kjøper og ikler seg Adidas-tøy:

- Det er det klart beste merket, og jeg har prøvd mange. Det er for å bruke et norsk uttrykk - mest «convenient» å gå i. Jeg tror daværende Vest-Tyskland vant VM-gullet i fotball i 1954 fordi de hadde det beste merket, sier Scheie.

«Umulig å unngå»

- Synes du det er problematisk å vise seg i Adidas-tøy i NRK-sammenheng?

- Nei. Alle klær har i dag merker, det er umulig å unngå det. Hvis du kan finne et tøy uten merker, så går jeg gjerne i det, sier Scheie.

I NY DRAKT: Slik vil Espen Graff og de andre NRK-ansatte se ut under OL i Salt Lake City.
SVERGER TIL ADIDAS: Arne Scheie trives best i Adidas-klær, og de tre stripene er med ham både privat, i kommentatorboksen og når han poserer i fotballdrakt sammen med Kjell Kristian Rike.
JOGGER: Scheie får sannsynligvis lov til å bruke Adidas-klær når han trimmer på fritiden.
Hele Norges coronakart