Adil ble dansekongen

Forhåndsfavoritten Adil innfridde og vant kveldens Dansefeber-finale.

- Det vil forandre alt for meg. Å få dra til New York og leve der i seks måneder. Det betyr ganske mye for meg, altså, sa Adil Thathaal (23) noen minutter før han visste at det var nettopp han som skulle stikke av med seieren i Dansefeber.

Etter at han var utropt som vinner, tok det noen minutter før han fikk samlet seg til å si noe som helst:

- Jeg kommer rett fra gata. Jeg er en B-boy. Det har vært en ære å stå på scenen her og dele talentet mitt med dere. Takk Norge, utbrøt en tydelig rørt dansekonge.

Maria Henriette Nygård (20) ble nummer to, Christopher Flinder Petersen (18) nummer tre og Tine Erica Aspaas (29) nummer fire - i konkurransen som i utgangspunktet talte mange tusen håpefulle.

Dagbladet.nos lesere utropte Adil til vinner lenge før dommen ble avsagt på TVNorge: 45,6 prosent hadde Adil  som sikker vinner.

21,3 prosent av leserne trodde på Christopher, 18,3 prosent ville ha Maria som vinner og 14,8 prosent så for seg Tine som kveldens dansedronning.

Spenningen var stor under veis i kveldens finale. Dommer Merete Lingjærde mente Maria Henriette Nygård (20) styrket sine vinneraksjer med sin gnistrende Paso Doble. Etter dans to, en musikal-dans, var hun, om mulig, enda mer positiv.

- Maria, du er som en rose som ennå ikke er sprunget helt ut. For meg er det da rosen er på det aller vakreste, sa Lingjærde.

Forhåndsfavoritten, den lyriske breakeren Adil,  kom ikke helt til sin rett i de to første dansene.

ÉN OG TO: Maria Henriette Nygård gratulerer Adil Thathaal med seieren i TVNorges Dansefeber. - Det var en ære å stå på scenen her, sa Adil da tv-seerne hadde avgitt sin dom. Nå venter seks måneder i dansemetropolen New York for 23-åringen. Foto: Eirik Helland Urke
ÉN OG TO: Maria Henriette Nygård gratulerer Adil Thathaal med seieren i TVNorges Dansefeber. - Det var en ære å stå på scenen her, sa Adil da tv-seerne hadde avgitt sin dom. Nå venter seks måneder i dansemetropolen New York for 23-åringen. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Jeg er enig. Teknikken er ikke så bra. Men jeg gjør mitt beste, sa Adil Thathaal (23) etter dommerkritikk.

Etter pardansen disket Christopher og Adil opp med en gutte-hip-hop til voldsomme dommer-ovasjoner.

- Justin Timberlake og Madonna ville vært glade for å kunne smykke seg med dere som dansere. Dere er det vakreste paret i hele dansefeber, lød det fra dommerpanelet. 

Jentene Tine og Maria fulgte opp med sin Jazz-dans. Dommerne kvitterte med stående applaus.

- You both kicked ass i en skikkelig catfight, utbrøt dommer Merete Lingjærde i ren lykke.

Nå kan vinneren Adil se fram til et lengre opphold i en sentralt plassert leilighet i dansemetropolen New York, med agenthjelp for å komme på de hippeste auditionene. Han får også et dansestipend på 150 000 kroner.

Stilartene finalistene måtte danse parvis i kveld var paso doble og musikal. I tillegg måtte guttene danse hiphop sammen og jentene danse jazzdans, skriver TVNorge.

Hvem synes du fortjener å bli kalt Norges beste og mest allsidige danser? Stem her!

Adil ble dansekongen
NUMMER FIRE: Tine Erica Aspaas ga alt i siste episode av Dansefeber. Desverre for den blide 29-åringen måtte hun ta til takke med fjerdeplass i konkurransen.