Adm.dir. Sivert Høyem beskytter Madrugada

Like før Madrugada gikk i graven, sørget bandet for å merkevareregistrere og beskytte navnet. Og Sivert Høyem er blitt adm.dir. i eget firma.

Madrugada er ferdig med sin avskjedsturné, og hadde siste konsert lørdag i Oslo Spektrum. Selv om bandet er historie, har de to gjenlevende medlemmene - Sivert Høyem og Frode Jacobsen - sørget for å beskytte merkevaren.

Gjennom Oslo Patentkontor og Madridprotokollen er navnet Madrugada beskyttet på en rekke områder.

Oppløst og vedtatt

Søknaden om å få bandnavnet varemerkeregistrert ble foretatt i mai i år - over ti år etter at bandet så dagens lys og et halvt år før det ble oppløst.

- Dette er noe som skulle vært gjort for lenge siden, sier Stageway-sjef Arne Svare, som var Madrugadas manager, og fortsetter:

- Navnet Madrugada og musikken lever videre, og det er viktig og fornuftig å beskytte navnet.

Gjenoppstår ikke

Varemerkebeskyttelsen gjelder i kategorier som er relevante - i dette tilfellet områder innenfor musikk, film, og spill, samt klær, briller, logo, fottøy m.m. - det bransjen gjerne omtaler som merchandise.

Adm.dir. Sivert Høyem beskytter Madrugada

- Det er dyrt å beskytte en merkevare innenfor alle kategorier. Vi har bare valgt de vi mener er naturlig. Dersom en fly- eller bilprodusent ønsker å bruke navnet Madrugada, er det utenfor vår kontroll, sier Svare.

Han utelukker at merkevareregistreringen betyr at Madrugada har planer om å gjenoppstå.

Administrerende direktør

I 2000 registrerte sanger Sivert Høyem et enkeltmannsforetak i Brønnøysundregistrene ved navn Hektor Grammofon. Forrige måned omgjorde han dette til et AS.

Sivert Høyem er oppført som administrerende direktør og styreleder i det nyetablerte selskapet, og har skutt 100 000 kroner inn som egenkapital.

- Hvilken næringsform Sivert Høyem har på virksomheten, spiller ingen rolle. Han skal drive med musikk, som før. Hans forrige soloplate, «Exiles», ble utgitt av på Hektor, sier Høyems manager Per Eirik Johansen, som inntil i sommer var direktør i EMI.

BESKYTTET MERKEVARE: Madrugada, her ved vokalist Sivert Høyem. Foto: SCANPIX / STIAN LYSBERG SOLUM
BESKYTTET MERKEVARE: Madrugada, her ved vokalist Sivert Høyem. Foto: SCANPIX / STIAN LYSBERG SOLUM Vis mer