Adobe til angrep på Apple

Krangelen om Flash-teknologien når nye høyder.

FORTSATT UTEN FLASH: Og krangelen mellom Adobe og Apple eskalerte ytterligere i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FORTSATT UTEN FLASH: Og krangelen mellom Adobe og Apple eskalerte ytterligere i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Med slagordet «We [Heart] Choice» går Adobe i dag til frontalangrep på Apple i en omfattende reklamekampanje, blant annet med en helsides annonse i Washington Post.

Kampanjen er foreløpig siste ledd i en langvarig strid mellom de to firmaene, hvor kjernen er Adobes frustrasjon over at Apple nekter å la brukere installere deres Flash-teknologi på iPhone, iPad og iPod.

Adobes Flash-plugin er teknologien som ligger bak mye av videostreamingen på nett (75 prosent, ifølge Adobe selv), i tillegg til at Flash-spilleren blant annet er plattformen for majoriteten av dagens browser-spill, Facebook-favoritten «Farmville» inkludert.

Skal man tro Adobe, gjør dette at store deler av nettet blir utilgjengelig for brukere av Apples produkter.

Åpent brev- Vi mener at forbrukere burde stå fritt til å få adgang til deres favorittinnhold og applikasjoner, uansett hvilken datamaskin de har, hvilken browser de liker eller hvilken dings som passer deres behov. Intet firma - uansett hvor stort eller kreativt - burde kunne diktere hva du kan skape, hvordan du kan skape det eller hva du kan oppleve på nettet, skriver firmaets grunnleggere Chuck Geschke og John Warnock i et åpent brev på firmaets nettsider i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer