Adopsjonsregler for hvem?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ADOPSJON: Morten Stephansen i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet mener norske myndigheter skal akseptere adoptivlandenes betingelser til adoptivforeldre, ifølge Dagbladet 22.10.07. «Det er å ha for norske briller på hvis vi skulle mene at landene bare skal være glade for at vi vil adoptere uten å stille egne betingelser. I en tenkt omvendt situasjon, at det var Norge som avga barn til adopsjon i andre land, vil nok de fleste mene at vi ville vært i vår fulle rett til selv å bestemme hvem vi mener ville være godt egnet som adoptivforeldre», sier Stephansen.

Jeg lurer på hvilke briller Stephansen har på. De er ikke norske. I en omvendt situasjon ville ikke Norge vært i stand til å ta seg av sine egne, Stephansen. I en omvendt situasjon ville Norge stigmatisert alenemoren, slik at hun mistet jobben sin dersom det ble kjent at hun hadde hatt sex utenfor ekteskap. I en omvendt situasjon ville ikke Norge hatt trygdeordninger som gjorde det mulig for ubemidlede foreldre å mette nok en munn. Norge ville heller ikke hatt informasjonskampanjer om bruk av prevensjon, fordi norske myndigheter ikke på denne måten ville oppfordre til utuktig omgang eller litt moro på lørdagskvelden. Norge ville ikke hatt fri abort eller angrepiller. Vi ville hatt en annen kultur som blant annet inkluderte et annet menneskesyn og andre verdier. Og nettopp dette avspeiles i kriteriene som stilles til adoptivforeldre av land som altså ikke er i stand til, eller villige til, å ta seg av sine egne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer