Adrenalinpumpe

Ekstremt spennende om barneforsvinning Kurt Hanssen

BOK: Med sin sjette roman om politietterforsker Cato Isaksen, beviser Unni Lindell nok en gang at hun er en overlegen spenningsskaper. «Honningfellen» er en adrenalinpumpe av en underholdningskrim som man ikke legger fra seg uten en veldig god grunn.

Sju år gamle Patrik er forsvunnet fra hjemmet sitt på Høvik i Bærum, og hendelsen preger den ellers så fredelige Selvikveien. Gamle Vera Mattson er engstelig og urolig, og irriterer seg grenseløst over to jenter som skriker og skråler og hopper på trampoline. Men hun er enda mer irritert over isbilen som kommer ringende.

I Oslo blir en ung kvinne fra Latvia kjørt ned og drept utenfor cateringfirmaet hvor hun jobber. Det eneste sporet politiet har, er at bilen er rød. Den døde, Elna Druzika, er kjæreste med Wiggo Nyman, sjåfør i iskremfirmaet som også selger sine produkter i Selvikveien på Høvik. Men er det av den grunn noen sammenheng mellom de to sakene? Og hva skulle sammenhengen være?

Autoriteten Isaksen

Cato Isaksen er opptatt av mer enn mord. Mens han var sykemeldt – etter hendelsene i «Orkestergraven» - har avdelingslederen ansatt en ny etterforsker uten å spørre ham, og nykommeren er av alle ting en kvinne. Isaksen tar dette som et forsøk på å undergrave hans autoritet, og bestemmer seg for å skvise ut den nyansatte.

Plottet er usedvanlig lekkert skrudd sammen, her er det lag på lag med underlige hendelser, personer med hemmeligheter og overraskende sammenhenger.

Innholdsløse fraser

Men når Unni Lindell kaster seg ut i naturskildringer eller tar for seg temaer som ikke direkte har med spenning å gjøre, tyr hun ofte til innholdsløse fraser.

«Høvikområdet lå vakkert til ved sjøen, like ved det store kunstsenteret og Veritas. Store trær og fine hus preget området» er en så meningsløs beskrivelse at den kunne vært formulert av en eiendomsmegler. Det er intetsigende og dødt språk, og dessverre ikke det eneste eksempelet i «Honningfellen». Men siden bokas spenningsnivå er så høyt, klarer man å overse manglene og la seg rive med av intrigen.